ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν Χρυσοχοΐδης-Βασιλόπουλος ζητούν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Ένωση Πρόεδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας: “Εκφράζουμε την ανησυχία και την ανασφάλεια των τοπικών κοινωνιών”

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την ενεργοποίηση άμεσα του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν το καλοκαίρι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τους προέδρους Αριοχωρίου και Αρφαρών, ζητά σήμερα η Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας. Το μνημόνιο, που έχει μείνει ακόμα στα χαρτιά, προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου κατά της Παραβατικότητας στην Καλαμάτα, μέσα ουσιαστικά από τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία. Η Ένωση Προέδρων Μεσσηνίας που συνεδρίασε σήμερα στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας ζητά επίσης την επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού και στον Δήμο Μεσσήνης αλλά και στον Δήμο Οιχαλίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Η Ένωση Πρόεδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας εκ του θεσμικού της ρόλου, ως αποδέκτης των προβλημάτων των Κοινοτήτων όλης της Μεσσηνίας, εκφράζει την ανησυχία και την ανασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες που όλοι ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Κάθε είδους παραβατικότητα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και για αυτό το λόγο προτείνει τα παρακάτω

1. Να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με το δήμαρχο Καλαμάτας.

2. Ζητάμε να επεκταθεί και για τους Δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας.

Η Μεσσηνία τόπος προκοπής, ανάπτυξης και προόδου δεν μπορεί να αναπτυχθεί εάν οι πολίτες και οι επισκέπτες της νοιώθουν ανασφάλεια.
Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας αντιλαμβανόμενο και συμμεριζόμενο την όλη κατάσταση, τον έντονο προβληματισμό για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν θα συνεργαστεί με όλους με γόνιμες προτάσεις, εφικτές λύσεις και δράσεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
Διεκδικούμε με ηρεμία νου και νηφαλιότητας το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα όλων μας.

Για το ΔΣ της
Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Παναγιώτης Ι. Λύρας
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας
Πρόεδρος ΔΣ

Αλκιβιάδης Φρέσκας
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Μελιγαλά
Γραμματέας ΔΣ

Διαβάστε και αυτό:

Mπήκαν οι υπογραφές για το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ-Σε ένα μήνα η λειτουργία του

 

To Top