Yποδομές

Θερινό cinema στον Σταθμό: 2.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία για την ενοικίαση του χώρου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΘΟΝΗ 50τμ- 200 ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ-20 ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ-ΤΑΙΝΙΕΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Την Τρίτη 29 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας θα γίνει η κατάρτιση των όρων διακήρυξης της ανοικτής δημόσιας δημοπρασίας για λειτουργία θερινού κινηματογράφου σε χώρο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργήσει από φέτος το καλοκαίρι το θερινό cinema στο κέντρο της πόλης και οι διαδικασίες μετά και την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο προχωρούν γρήγορα. Την Τρίτη λοιπόν, η Οικονομική Επιτροπή θα καταρτίσει τους όρους για να γίνει η δημοπρασία της εκμετάλλευσης του χώρου.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο των όρων διακήρυξης, η αξιοποίηση και η εκμίσθωση του χώρου αφορά αποκλειστικά και μόνο θερινό κινηματογράφο, ταινιών νέας παραγωγής και ρητά απαγορεύεται η χρήση για οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

Ο χώρος που θα λειτουργήσει το θερινό σινεμά καθορίστηκε από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και είναι εμβαδού 655 τμ ακάλυπτης έκτασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού αλλά και ενός χώρου εντός του κτηρίου (02),όπου και θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα προβολής.

Στην εκμίσθωση περιλαμβάνεται:
-Δικαίωμα χρήσης χώρου εντός του κτηρίου (02) της αποθήκης
-Δικαίωμα χρήσης WC από το προσωπικό της επιχείρησης και τους θεατές
-Δικαίωμα χρήσης θέσεων πάρκινγκ εντός του χώρου του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κινηματογράφου
-Δικαίωμα για εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση κυλικείου για τις ανάγκες του κινηματογράφου

5+5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΙΣΘΩΣΗ

Η διάρκεια της μίσθωσης του χώρου ορίζεται στα 5 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5, εφόσον -όπως επισημαίνεται- είναι προς το συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας και μόνο κατόπιν έγγραφης συμφωνίας και αφού προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

2.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Σε 2 ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ

Το ελάχιστο όριο εκκίνησης των προσφορών καθορίζεται στις 2.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην περίοδο χρήσης του χώρου δηλαδή από Μάϊο έως και Σεπτέμβριο [δηλαδή 5 μήνες x 400 ευρώ/μήνα]. Το ενοίκιο θα καταβάλλεται σε 2 ισόποσες δόσεις, στις 25 Ιουνίου η πρώτη δόση, και στις 25 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν [μέσα σε σφραγισμένο φάκελο] όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που προβλέπονται από τους όρους της διακήρυξης, εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη Δημοπρασία, και όνομα και δικαιολογητικά εγγυητή, διαφορετικά αποκλείονται.
Μεταξύ των δικαιολογητικών, όπως είναι φυσικό, είναι, η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, η Δημοτική ενημερότητα [δεν πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο], απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, να μην έχουν καταδικαστεί και να μην βρίσκονται σε πτώχευση, ενώ τα ίδια ακριβώς δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσει και ο εγγυητής τους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν και αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι έχουν ενεργή εταιρεία ή ατομική επιχείρηση τα τελευταία 5 χρόνια με αντικείμενο δραστηριότητας τον κινηματογράφο.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΘΟΝΗ 50τμ -200 ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ- 20 ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ

Ο πλειοδότης και επομένως μισθωτής του χώρου οφείλει να περιφράξει τον χώρο με μη μόνιμη κατασκευή και καλλωπιστικά φυτά, αλλά και να καλλωπίσει όλο τον ελεύθερο χώρο με φυτά και λουλούδια.
Η κινηματογραφική οθόνη που θα τοποθετηθεί θα πρέπει να είναι μεταλλική σε λυόμενη βάση, διαστάσεων 10 Χ 5 μέτρων, ενώ θα τοποθετηθούν 200 καθίσματα και 20 τραπεζάκια.
Οι ταινίες που θα προβάλλονται θα είναι αποκλειστικά νέας παραγωγής και η μηχανή προβολής που θα τοποθετηθεί πρέπει να είναι τουλάχιστον σύγχρονη ψηφιακή προβολής DCP, με σύστημα ήχου Dolby Digital και 3 κεντρικά ηχεία και 16 περιφερειακά.
Επίσης, επιτρέπεται η τοποθέτηση μεταφερόμενων ή και λυόμενων κατασκευών και πληροφοριακών και διαφημιστικών banners, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη λειτουργία του κινηματογράφου, και απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε αποξήλωση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Το χρηματικό ποσό που θα λαμβάνει ο Δήμος από την υπεκμίσθωση του χώρου θα διατεθεί στο σύνολό του για την αναβάθμιση των χώρων του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Μαίρη Περδικέα

Θερινό cinema στον Σταθμό: 2.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία για την ενοικίαση του χώρου
To Top