Παιδί

“To άχθος των Πανελληνίων Εξετάσεων” απόψε στη “Μπουκαδούρα”

Ο πολυχώρος πολιτισμού “Mπουκαδούρα” οργανώνει εκδήλωση σήμερα Δευτέρα 28 Μαΐου στις 8 μμ με θέμα: “To άχθος των Πανελληνίων Εξετάσεων”
Θα μιλήσουν οι:
Xαριέττα Λιακάκη, ψυχολόγος
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, διευθυντής 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις, που αρχίζουν σε λίγες ημέρες, αποτελούν ένα από τα πλέον συζητημένα ζητήματα στον ελληνικό δημόσιο διάλογο.
Το γεγονός δεν εκπλήσσει. Η διαχρονική σημασία της εκπαίδευσης στην κοινωνική αναπαραγωγή του ελληνικού σχηματισμού εντείνεται έτι περαιτέρω από το γεγονός ότι η εκπαίδευση αποτέλεσε στην Ελλάδα τον κύριο μοχλό για την επίτευξη μιας ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας. Την ίδια στιγμή, το κόστος των Πανελληνίων, οικονομικό και ψυχολογικό, ταλανίζει τον Προϋπολογισμό και τον σχεδιασμό του μέσου νοικοκυριού με παιδιά, που ουσιαστικά κινείται και σκέφτεται γύρω από το συμβάν των εξετάσεων.

Το μέσο νοικοκυριό οργανώνεται επί σειρά ετών προσβλέποντας στην εξέλιξη μερικών εβδομάδων – όσο διαρκεί η εξεταστική διαδικασία. Από τους γονείς, που καλούνται να στερηθούν πόρους, έως τα ίδια τα παιδιά, που μεγαλώνουν με τη συνεχή πίεση της υπεραπόδοσης, και το οικογενειακό περιβάλλον, που πιέζει και πιέζεται κι αυτό.

Μπουκαδούρα
Μιαούλη 30
Πίσω από το Λιμενικό Ταμείο

“To άχθος των Πανελληνίων Εξετάσεων” απόψε στη “Μπουκαδούρα”
To Top