Μουσική

Θερινές μουσικές εκδηλώσεις στο Μουσείο Φορεσιάς “Βικτωρίας Γ. Καρέλια”

“…με φως καταμεσής του κόσμου…”-ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ROSS DALY

Σειρά θερινών εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας και το Μουσείο Συλλογής φορεσιών “Βικτωρίας Γ. Καρέλια” με τίτλο “…με φως καταμεσής του κόσμου…” που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 28 Ιουνίου με τον Ross Daly.
Ο κύκλος των θερινών εκδηλώσεων υλοποιεί την πεποίθηση των διοργανωτών ότι οι πολιτισμικές μονάδες, δεν εξαντλούν το ρόλο τους υπηρετώντας αυστηρά το αντικείμενό τους, αλλά μπορούν και οφείλουν να αναλαμβάνουν ευρύτερες Πολιτιστικές δράσεις για την ανάπτυξη του τόπου.


Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στον υπέροχο χώρο του Μουσείου φορεσιάς, που διαθέτει έναν εκπληκτικό υπαίθριο χώρο , όπου και θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις.

Η κυρία Βικτωρία Καρέλια επεσήμανε ότι ο τίτλος του θερινού κύκλου είναι εμπνευσμένος από έναν στίχο του Ελύτη του ποιητή του ελληνικού φωτός από το ποίημα “Η τρελή ροδιά” και μάλιστα διάβασε και ένα μέρος του ποιήματος.
Πρόκειται για ένα ποίημα που ακτινοβολεί φωτεινή αισιοδοξία Και που περιγράφει το ελληνικό φως με λέξεις που θυμίζουν τις μοναδικές ελληνικές φορεσιές!

Στόχος του κύκλου των εκδηλώσεων είναι να καταδείξουν ότι η παράδοση δεν αποτελεί στεγανό χώρο αλλά ένα ζωντανό οργανισμό που αντλεί την έμπνευσή του από το ευρύτερο περιβάλλον του μεταλλάσσεται αέναα και ανακαλύπτεται ξανά στην πορεία του χρόνου…

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 28 Ιουνίου με συναυλία στον υπαίθριο χώρο του μουσείου -που διαθέτει περιορισμένη χωρητικότητα και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία κράτησης των θέσεων- με συναυλία του φημισμένου μουσικού Ross Daly που θα τον πλαισιώνουν οι μουσικοί Κέλυ Θωμά, Βαγγέλης Καρίπης, Ταξιάρχης Γεωργούλης και Σοφία Ευκλείδου.
Η δεύτερη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 12 Ιουλίου με τραγούδια της ανατολικής Μεσογείου με τη Νεκταρία Καραντζή.
Την Δευτέρα 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία κλασικής μουσικής με τους Indira Rahmatula στο τσέλο, Felix Froschhammer βιολί και Αλεξία Μουζά στο πιάνο.

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια της Αναγέννησης με τους Δημήτρη Κούντουρα και Θεοδώρα Μπάκα.
Ο κύκλος των θερινών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου με τραγούδια από την Βραζιλία με την Κατερίνα Πολέμη.

To Top