Το δικό μου Σχολείο

Τι θα γίνει τελικά με τις μεγάλες μάσκες; Οκτώβριο και Νοέμβριο η νέα παρτίδα στα σχολεία

KONTΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ XXL ΜΑΣΚΕΣ-ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις μάσκες στα σχολεία και τις καταλήψεις είχαν στη Βουλή Γιώργος Γεραπετρίτης  και Γιάννης Ραγκούσης, με τον υπουργό Επικρατείας να ανακοινώνει ότι θα διανεμηθούν νέες μάσκες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στους μαθητές χωρίς επιβάρυνση για το Δημόσιο.

Περνώντας στην αντεπίθεση μετά την ευθεία κατηγορία Ραγκούση ότι η κυβέρνηση φέρει την πολιτική και ηθική ευθύνη για τις καταλήψεις, έδειξε προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι υιοθετεί τις κινητοποιήσεις στα σχολεία.

«Σήμερα είχαμε συνομολόγηση της πολιτικής υιοθεσίας των κινητοποιήσεων στα σχολεία. Ο κ. Ραγκούσης δικαίωσε την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία των παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και εμποδίζονται. Έχουμε μια καταδυνάστευση με ταξικό χαρακτήρα. Τα παιδία εκβιάζονται», είπε ο κ. Γεραπετρίτης

«Οι σημερινές κινητοποιήσεις δεν έχουν σχέση με άλλες προηγούμενων ετών, δεν είναι όπλα διεκδίκησης αλλά όπλα αυτοπροστασίας. Μέσα σε 2 εβδομάδες είχαμε 365 κρούσματα σε σχολεία. Έτσι όπως πάει σε λίγες εβδομάδες – μήνες τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού θα είναι περισσότερα από τις καταλήψεις. Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία που στέλνετε να απειλούν μικρά παιδία. Έχουμε 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς και περισσότερους μαθητές σε αίθουσες και έχουμε και το φιάσκο με τις μάσκες», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στη δήλωση Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη πως η κυβέρνηση έχει καταντήσει την Ελλάδα, χώρα με τα περισσότερα τ.μ. μάσκα ανά μαθητή.

«Αν δεν ζητήσετε συγνώμη για τη μάσκα, όχι μόνον θα είμαστε η χώρα με περισσότερα τ.μ. μάσκα ανά μαθητή, αλλά και η χώρα με τα περισσότερα τ.μ. αλαζονείας ανά υπουργό», είπε.

Απαντώντας ο Γιώργος Γεραπετρίτης επεσήμανε πως «η κυβέρνηση συλλογικά πιστώνεται τα θετικά και συλλογικά χρεώνεται την αποτυχία» και πως ο ίδιος προσωπικά θα ζητήσει συγνώμη από τα παιδιά που δεν έλαβαν την μάσκας τους στο σωστό μέγεθος.

Το κόστος για τις νέες μάσκες θα το επιβαρυνθούν οι προμηθευτές, είπε ο υπουργός Επικρατείας.

πληροφορίες: http://www.cnn.gr/politiki/story/236444/kontra-gerapetriti-ragkoysi-gia-katalipseis-kai-maskes-sta-sxoleia

Τι θα γίνει τελικά με τις μεγάλες μάσκες; Οκτώβριο και Νοέμβριο η νέα παρτίδα στα σχολεία
To Top