ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Γεραπετρίτη ο Νίκας για την εκτίναξη της τιμής ζώνης στη Μικρή Μαντίνεια: “Παράλογο αυτό που συνέβη”

Σε Γεραπετρίτη ο Νίκας για επαναλειτουργία τρένου-σκπουπίδια και νέες αντικειμενικές

Συνάντηση είχε στην Αθήνα χθες, Τρίτη 1η Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο περιφερειάρχης συζήτησε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στη γραμμή αρχαιολογικών χώρων Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφερόμενος ειδικότερα στην γραμμή των αρχαιολογικών χώρων Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, επισημαίνοντας και την έκφραση της θετικής γνώμης που εκφράστηκε από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου στην Αρεόπολη.

Οπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, θα υπάρχουν πολύ σύντομα εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Προβλήματα για τη ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Ακόμα, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για τα προβλήματα που η εν λόγω ΣΔΙΤ αντιμετωπίζει.

Τα προβλήματα, σημείωσε ο περιφερειάρχης, είναι διαφόρων τύπων με την αρμοδιότητα για την επίλυση των οποίων να αναφέρεται σε τουλάχιστον τρία υπουργεία, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Αντικειμενικές αξίες: Εκτινάχτηκαν οι τιμές από τα 900 στα 1.700 ευρώ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εξ άλλου, επισήμανε στον υπουργό Επικρατείας την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών -αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, στον Δήμο Καλαμάτας, όπου η τιμή ζώνης “εκτινάχτηκε” από τα 900 στα 1.700 ευρώ.

Στη σχετική συζήτηση, ειδικότερα, ο Π. Νίκας χαρακτήρισε “παράλογο” αυτό συνέβη με τον προσδιορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών στη συγκεκριμένη περιοχή και κάλεσε τον υπουργό να εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα σε βάθος ώστε “να ληφθούν αποφάσεις στο πλαίσιο της δικαιοσύνης”.

Διαβάστε και αυτό:

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Μ.Μαντίνειας για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών από το Υπουργείο Οικονομικών-Στο πλευρό τους ο Δήμος Καλαμάτας

Σε Γεραπετρίτη ο Νίκας για την εκτίναξη της τιμής ζώνης στη Μικρή Μαντίνεια: “Παράλογο αυτό που συνέβη”
To Top