Αθλητισμός

Τέντα: Τραυματισμός αθλητή και διακοπή του αγώνα λόγω… εισροής υδάτων!

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ ΛΟΓΩ ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ – ΤΟ “ΣΙΡΙΑΛ” ΤΟΥ ΠΑΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Ετσι θα γίνει σε μερικούς μήνες η Τέντα! Μέχρι τότε… ο Θεός βοηθός!

Mε μια δημόσια ανάρτηση αγανάκτησης ο συνδημότης μας Νίκος Κυριακουλάκος, περιγράφει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια στο γήπεδο της Τέντας: να αλλαχτεί το πανί, αφού πλέον είναι “σουρωτήρι με πολλά μπαλώματα”!

Γράφει λοιπόν: “Στιγμιότυπο από το τοπικό ντέρμπι για τη β´ φάση του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ μεταξύ Καλαμάτας BC και Καλαμάτας 80. Οι «πραγματογνώμονες» για την ασφάλεια των αθλητικών χώρων (προπονητές, παίχτες και διαιτητές) «σημαδεύουν» με εφημερίδες (υλικό με υψηλή απορροφητικότητα) τα σημεία του αγωνιστικού χώρου που θεωρούνται ολισθηρά και άρα επικίνδυνα εξαιτίας διαρροής της οροφής λόγω νεροποντής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για την ιστορία, ο αγώνας διακόπηκε οριστικά 4´57´´ πριν τη λήξη, λόγω τραυματισμού νεαρού παίχτη της Κ80 που επάνω στην υπερένταση της προσπάθειας γλίστρησε στα νερά που είχαν στάξει από την οροφή. ΝΤΡΟΠΗ κι ΑΙΣΧΟΣ για όλους όσοι εμπλέκονται και είναι υπεύθυνοι για τους αθλητικούς χώρους, στους οποίους στέλνουμε τα παιδιά μας να αθληθούν“.

Το σίριαλ με το τεντόπανο πρέπει να τελειώνει γιατί το συγκεκριμένο έχει ξεπεράσει τα όριά του, όπως και η υπομονή των αθλουμένων και επισκεπτών του γυμναστηρίου!

Αλλεπάλληλες οι αναβολές αντικατάστασης του τεντόπανου της Τέντας, που θα άλλαζε αμέσως μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών τον Οκτώβριο του 2017, τελικά το χρονοδιάγραμμα παρατάθηκε για πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της αναδόχου εταιρείας τελικά αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να αντικατασταθεί το τεντόπανο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Έτσι Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το τεντόπανο, που κλείνει πάνω από 30 χρόνια στην Τέντα, θα αντικατασταθεί αισίως, σύμφωνα και με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, καλό καλοκαίρι, και συγκεκριμένα έως τις 3 Ιουλίου. Η τελευταία παράταση δόθηκε κατόπιν εισήγησης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στην Οικονομική Επιτροπή, για παράταση 150 ημερών της σύμβασης, που έληγε στις 3 Φεβρουαρίου.

Το τεντόπανο έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και χρόνια, όταν και παρουσίασε τα πρώτα δείγματα φθοράς. Εικόνες με τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες λόγω βροχής και οι τραυματισμοί από ένα δάπεδο που γλιστράει, δεν τιμούν κανέναν, δεν ταιριάζουν σε ευρωπαϊκή σύγχρονη πόλη και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Η χρόνια ολιγωρία για τους αθλητικούς χώρους της πόλης και τα “μπαλώματα” στο παρά πέντε δεν βοηθούν. Απαιτείται στρατηγικό σχέδιο εκσυγχρονισμού όλων των αθλητικών χώρων της πόλης, ώστε να ενταχθούν στα κατάλληλα προγράμματα χρηματοδότησης, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας μέχρι σήμερα είχαν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς καμία ριζική παρέμβαση εκσυγχρονισμού τους, ενώ ό,τι σχέδια έγιναν κατά καιρούς, έμειναν επί χάρτου…

H Tέντα, το Κολυμβητήριο, το Δημοτικό Στάδιο είναι “γηρασμένες εγκαταστάσεις, και αδύναμες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες συνθήκες”, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.
Αθλητικές υποδομές που κατασκευάστηκαν πριν 30,40 και 50 χρόνια υπό άλλες συνθήκες, σε μια διαφορετική Καλαμάτα, με το μισό πληθυσμό απ’ ότι έχει σήμερα.
Πλέον οι προοπτικές της πόλης έχουν αλλάξει, ο πληθυσμός της έχει υπερδιπλασιαστεί και η ανάγκη για σύγχρονους αθλητικούς χώρους είναι όχι μόνο επιτακτική αλλά και ζωτικής σημασίας για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης, τους συλλόγους και τους εκατοντάδες αθλούμενους.

Στη συνάντηση λοιπόν με τον Γιώργο Βασιλειάδη δρομολογήθηκαν έργα εκσυγχρονισμού που θα επιτρέψουν επιτέλους να κατασκευαστούν σύγχρονοι αθλητικοί χώροι στην Καλαμάτα, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες άθλησης για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε και αυτό:

Νέα παράταση έως 3 Ιουλίου για την αντικατάσταση του καλύμματος της Τέντας

Τέντα: Τραυματισμός αθλητή και διακοπή του αγώνα λόγω… εισροής υδάτων!
To Top