ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξακολουθεί να είναι χωρίς ρεύμα η μισή Μάνη-Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ από το πρωί στον Αγ.Νικόλαο

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΣΟΒΑΡΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ

NEOTΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (13:35)

Πολλές κολώνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς λόγω του κεραυνού που έκοψε στα δύο μία από αυτές, ξέσπασε φωτιά σε 4 παρακείμενες κολώνες που έχουν βγει εκτός λειτουργίας. Η βλάβη μετά την αυτοψία του συνεργείου θεωρείται ως πολύ σοβαρή και η αποκατάσταση θα αργήσει. Στο σημείο έχουν ήδη φτάσει με φορτηγό και ειδικό γερανό νέες κολώνες που ήδη τοποθετούνται

Aυτή είναι η αρχική ζημιά στη Μάνη. Ο κεραυνός τσάκισε την κολώνα τσάκισε στα δυο!

Νεότερη ενημέρωση: (10.00 π.μ.)

Εξακολουθεί να είναι χωρίς ρεύμα η μισή Μάνη. Από χθες το απόγευμα στις 19.30 οπότε και έπεσε ο κεραυνός και προκάλεσε τη γενική διακοπή, το ρεύμα επανήλθε έως τον Φονέα στις 22.30 το βράδυ, αφού συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, έδωσε ρεύμα μέχρι εκείνο το σημείο, ωστόσο από Νέο Προάστιο και πέρα, Στούπα, Άγιο Νικόλαο και Πλάτσα και στα ορεινά χωριά ακόμα δεν έχουν ρεύμα, όπως και η ευρύτερη αυτή περιοχή της Μάνης μέχρι το Οίτυλο. Μάλιστα κάποια χωριά δεν έχουν ούτε νερό, καθώς σταμάτησαν τα αντλιοστάσια λόγω διακοπής ρεύματος.
Το MessiniaLIVE μίλησε με τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Γιάννη Μαραμπέα, ο οποίος μας δήλωσε ότι έχει έρθει συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσει τη βλάβη, που θεωρείται από τα κεντρικά ιδιαίτερα σοβαρή, και έχει δοθεί εντολή να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς αφορά μεγάλο γεωγραφικό κομμάτι της Μάνης και πολύ κόσμο.

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΥΘΙΣΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗ ΜΑΝΗ

Ένας κεραυνός που χτύπησε στον δρόμο για τον Άγιο Νικόλαο, 200 μέτρα μετά την βάση της “ΓΑΙΑΣ”, ήταν ικανός για να βυθίσει από τις 19:20 περίπου το βράδυ σχεδόν όλη την Μάνη στο σκοτάδι!

Μια κολώνα μεσαίας τάσης κόπηκε κυριολεκτικά στη μέση και σε χωριά από τον Κάμπο, την Καρδαμύλη, την Στούπα, τη Σαϊδώνα, τη Μηλέα, ακόμα και μέχρι το Οίτυλο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Στο σημείο που έπεσε ο κεραυνός προκλήθηκε και πυρκαγιά και έσπευσε η ομάδα της “Γαίας” και την έσβησε.

Από την ΔΕΗ υπάρχει ενημέρωση για το περιστατικό, αλλά επειδή εκτιμάται ως σοβαρή η βλάβη και χρειάζεται γερανός να μεταβεί στη Μάνη, η βλάβη θα αποκατασταθεί περίπου το μεσημέρι της Τρίτης!

Εξακολουθεί να είναι χωρίς ρεύμα η μισή Μάνη-Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ από το πρωί στον Αγ.Νικόλαο
To Top