ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατούλης: “Το μεγάλο πρόβλημα του πολιτικού κόσμου είναι ότι δεν έλεγαν την αλήθεια στους πολίτες”

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία του στους υπαλλήλους της Π.Ε.Μεσσηνίας, εντόπισε ως βασικό πρόβλημα της δημόσιας και περιφερειακής διοίκησης το κομμάτι των ανθρώπινων πόρων, που όπως εξήγησε το πρόβλημα αφορά τόσο την έλλειψη προσωπικού αλλά και την ανανέωση του προσωπικού. “Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μια τεράστια κρίση χωρίς τη δυνατότητα ανανέωσης των ανθρώπινων πόρων”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είναι εξαιρετικό άλλοθι να ερχόμαστε και να λέμε και να δείχνουμε άλλα πράγματα μπροστά σας, δήλωσε απαντώντας εμμέσως σε όσα δήλωσε νωρίτερα ο Απόστολος Γκούνης.
“Το μεγάλο πρόβλημα του πολιτικού κόσμου όλες αυτές τις δεκαετίες αλλά και σήμερα είναι ότι δεν έλεγαν την αλήθεια στους πολίτες, θεωρώντας ότι είναι υποκείμενα, ότι δεν έχουν την αντιληπτικότητα να καταλάβουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Και σήμερα δεν λέγονται αλήθειες. Και αυτό είναι η μεγάλη μάστιγα που έχει το πολιτικό σύστημα. Γι’αυτό είναι δύσκολη η προσπάθεια ανάκαμψης και επανόρθωσης της χώρας. Θέλουμε τους πολίτες να είναι απόμακροι από εμάς, απόμακροι από την πραγματικότητα, για να τους περιπαίζουμε. Να τους δίνουμε ψεύτικες προσδοκίες, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατούλης, αφήνοντας αιχμές για την κυβερνητική πολιτική.

“ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ,ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ”

Ο Πέτρος Τατούλης συνέχισε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα ως “λογιστική προσέγγιση που δεν λέει την αλήθεια. Η χώρα πέρα από το δημόσιο χρέος που έχει, έχει και άλλες υποχρεώσεις σε πολλούς προμηθευτές της. Γι’αυτό η χώρα έχει τεράστιο ζήτημα”.

“ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;”

Ο Πέτρος Τατούλης αμφισβήτησε τα περί γραφειοκρατίας που ειπώθηκαν προηγουμένως από τον Απόστολο Γκούνη, λέγοντας “για ποια γραφειοκρατία μιλάμε;Πως αυξήθηκε η γραφειοκρατία; Όταν μια Υπηρεσία έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία τόσων δεκαετιών, έχει τη δυνατότητα να μπορεί να διεκπεραιώνει πολύ γρήγορα τις υποθέσεις. Εκείνο που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι η διάθεση που υπάρχει προκειμένου να καταλάβουμε ότι οφείλουμε στον πολίτη τη γρήγορη εξυπηρέτηση.Αυτή πρέπει να είναι η φροντίδα μας”.
Για το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δήλωσε ότι τώρα με την ηλεκτρονική υπογραφή είμαστε έτοιμοι να μπούμε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

“ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

“Ο πολίτης όταν έρχεται στις υπηρεσίες μας θα πρέπει να απολαμβάνει τον σεβασμό”, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, “αλλά και το πιο γρήγορο σενάριο για την εξυπηρέτησή του. Γιατί εμείς εδώ υπάρχουμε γιατί υπάρχουν Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες!”,συμπλήρωσε με νόημα.
“Ήμασταν εξαιρετικά δίπλα σας σε όλα τα αιτήματα και τα θέματα που μας είχατε θέσει”, είπε ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του Διοικητηρίου.
“Ξέρουμε ποιος κάνει υπερωρίες, ποιος δεν κάνει, τα σταθμίσαμε όμως, εξασφαλίσαμε τους αναγκαίους πόρους, ως μια πολύ μικρή ανακούφιση στα προβλήματα που περνάτε”.

To Top