ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας για τον άτυχο 55χρονο

Άλλος ένας εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή στην Καλαμάτα, πέφτοντας από τον 5ο όροφο κατά την διάρκεια οικοδομικών εργασιών (βάψιμο βεράντας), χωρίς μέτρα ασφαλείας και προστασίας, ακροβατώντας στο κενό.

Δεν ήταν “ατύχημα”, ούτε η “κακή μοίρα” όπως συνήθως λένε οι απολογητές του συστήματος της εκμετάλλευσης.

ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ! Το οποίο καταγγέλλουμε φωνάζοντας ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΤΕΡΜΑ Ως ΕΔΩ – ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

Το αίμα της εργατικής τάξης συνεχίζει να ρέει άφθονο, προς δόξα της “δίκαιης ανάπτυξης”, της ανταγωνιστικότητας, της “υγιούς επιχειρηματικότητας”, ενώ οι μακάβριες εκατόμβες των νεκρών μας μεγαλώνουν.

Έχουμε πικρή πείρα, η εργοδοσία θέλει φτηνούς έως αναλώσιμους εργάτες, φτηνό κόστος εργασίας, γιατί ανεβαίνουν τα κέρδη της. Για αυτό δεν παίρνονται μέτρα ασφαλείας και προστασίας, μέσα σε ένα περιβάλλον ζούγκλας, εντατικοποίησης, ελαστικών σχέσεων εργασίας, μεροκάματων πείνας, μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Θέλουν όλα για τα κέρδη, φτώχεια – θάνατος για τους εργάτες.

Από τον 5ο όροφο έπεσε ο άτυχος 55χρονος και βρήκε τραγικό θάνατο…

Σοβαρές ευθύνες έχει και η κυβέρνηση που συνεχίζοντας τον δρόμο των προηγούμενων, διατηρεί και επαυξάνει το αντεργατικό οπλοστάσιο, υποστελεχώνει και υποχρηματοδοτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται ούτε και τα ελάχιστα που προβλέπουν οι νόμοι.

Συνάδελφοι

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, τώρα ξεσηκωμός, πολύ περισσότερο όταν για την προστασία της ζωής μας δεν πρόκειται κανείς άλλος να φροντίσει εκτός από εμάς και το Συνδικάτο μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών

· Άμεση στήριξη της οικογένειας του νεκρού

· Λήψη αναγκαίων μέτρα για την ασφάλεια, την διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων

· Ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών – υπηρεσιών ελέγχου, δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών εργασίας

Το σωματείο μας συνεχίζει τον αγώνα του για την προστασία της ζωής μας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας για τον άτυχο 55χρονο
To Top