ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: “Η απόρριψη του νομοσχεδίου από εργαζόμενους και νεολαία είναι καθολική”

Συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης το Συνδικάτο υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Ν. Μεσσηνίας , το Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων στις ομιλίες τους μίλησαν για το νομοσχέδιο έκτρωμα που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή αποκαλύπτοντας τον ταξικό χαρακτήρα του και τις τρομακτικές συνέπειές που θα έχει στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Μιλώντας για τη σημερινή απεργία και τις κινητοποιήσεις των σωματείων, ανέφεραν πως πρόκειται για την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον υπουργό Εργασίας, οι οποίοι εδώ και μήνες ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο εκφράζει “την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό”, ότι έχει δήθεν τη λαϊκή αποδοχή.

Η απόρριψη του νομοσχεδίου από τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι καθολική. Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και επιτίθενται στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. Δεν έχει βρεθεί κανείς -πλην της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ και των δορυφόρων τους στο ΕΚ Καλαμάτας- που να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο θετικό. Γι’ αυτό το λόγο, έδωσαν για άλλη μια φορά χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, κόβοντας τα πόδια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στην Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές που ήθελαν να κάνουν το βήμα και να δώσουν απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο έκτρωμα, αρνούμενοι να συνεδριάσουν και να πάρουν απόφαση για απεργία.

Παράλληλα κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να δώσουν δύναμη στα σωματεία τους, ακολουθώντας το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα.

-Για να πάρουν πίσω αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα.
-Για να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.
-Για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας όπως είναι εφικτό να γίνει με βάση την πρόοδο της γνώσης και των μεγάλων επιστημονικών επιτευγμάτων. Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
-Για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τη δράση των Σωματείων μας, για να προστατέψουμε το δικαίωμα στην απεργία.
Αμέσως μετά ακολούθησε μαχητική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας”.

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: “Η απόρριψη του νομοσχεδίου από εργαζόμενους και νεολαία είναι καθολική”
To Top