ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση Συνδικάτων και Σωματείων την Πέμπτη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΗ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημά του.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει “γυμνό” το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το έχουν σμπαραλιάσει, ενώ παράλληλα μετατρέπεται στην πανδημία σε σύστημα μιας νόσου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της Υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού. Ήδη μετράμε νεκρούς μέσα από τους εργασιακούς χώρους, εκατοντάδες νοσούντες και ακόμα περισσότερους σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πανδημία, προχωράει την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία και χιλιάδες ακόμη έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών, με απάνθρωπα ωράρια, μισθούς πείνας, χωρίς μέτρα προστασίας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημά μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές!

Όλοι γίναμε μάρτυρες  της άγριας καταστολής των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ.

Είδαμε να  χτυπούν, να τρομοκρατούν, να βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία. Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δεν μπορεί να κρυφτεί!

 Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

Απαιτούμε:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς,
  • Μέτρα προστασίας στα μέσα  μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, καθώς και στα  σούπερ μάρκετ, όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, με τακτικά τεστ για covid19.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».
  • Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας του Νομού μας, με προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Ενίσχυση του τομέα καθαριότητας στα Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας, στην Εκπαίδευση και σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών του Δημοσίου, (Δήμο Περιφέρεια), με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με  πλήρες ωράριο εργασίας.

 

Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Ν. Μεσσηνίας

Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

To Top