Μουσική

“Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας”: Με Γιώργο Περρή γιόρτασε τα 25 χρόνια του!

Με την εξαιρετική μουσική παράσταση του Γιώργου Περρή και των συνεργατών του γιόρτασε τα 25 χρόνια δραστηριοποίησής του στην πόλη της Καλαμάτας, ο σύλλογος “Oι φίλοι της μουσικής Καλαμάτας” στο Μέγαρο χορού της πόλης, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

H επιλογή του καλλιτέχνη ήταν εξαιρετική, αφού ο ανερχόμενος τραγουδιστής με το πλούσιο βιογραφικό και την φιλανθρωπική δράση, “μάγεψε” τους θεατές που γέμισαν την αίθουσα του Μεγάρου με τα τραγούδια του.
Στο πρόγραμμα της βραδιάς που μοιράστηκε στους θεατές, υπήρχε και μία ενημερωτική σύνοψη των 25 χρόνων παρουσίας του Συλλόγου στην πόλη, από το 1993 μέχρι και σήμερα.

Ηταν άνοιξη του 1993, μετά την εκπαιδευτική πολιτιστική πρόταση του Χρήστου Λαμπράκη, τότε προέδρου του Συλλόγου φίλων μουσικής Αθηνών προς την κυρία Βικτωρία Καρέλια και με την συμμετοχή επίλεκτων πολιτών της Καλαμάτας, ιδρύθηκε ο σύλλογος “Οι φίλοι της μουσικής Καλαμάτας”, αδελφός του συλλόγου φίλων μουσικής Αθηνών και του συλλόγου φίλων μουσικής Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του, η κυρία Βικτωρία Καρέλια, η οποία διατέλεσε πρόεδρος του επί 22 χρόνια μέχρι και το 2015, συνέβαλε μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της, μέλη του Δ.Σ., στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, έχοντας ως κύριο στόχο τους, την πραγματοποίηση υψηλού επιπέδου μουσικών εκδηλώσεων στην πόλη της Καλαμάτας.

Πολλοί καταξιωμένοι Έλληνες κυρίως αλλά και ξένοι μουσικοί δημιουργοί, ερμηνευτές, καλλιτέχνες, παρουσίασαν το έργο τους.

Συνεργάτες στην πολύχρονη αυτή πορεία είναι το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το μουσικό σχολείο της πόλης.

To Top