Επιχειρείν

Στον Σαββίδη “Εθνος” και “Ημερησία”

O νεος ιδιοκτητης του ΕΘΝΟΥΣ και της Ημερησιας, Ιβαν Σαββιδης

Με συνολικά 3.580.000 ευρώ κατέληξαν στον Ιβαν Σαββίδη τα σήματα των εφημερίδων ‘Εθνος” και ‘Ημερησία’. Κανένας άλλος δεν κατέθεσε προσφορά

Στην εταιρία Dimera συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη περνούν πλέον τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου, ύστερα από τη διενέργεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Ο επιχειρηματίας προσέφερε 3.000.000 ευρώ για το ‘Έθνος και το Έθνος της Κυριακής και 580.000 ευρώ για την ‘Ημερησία”.

Έτσι, ο Ιβάν Σαββίδης είναι πλέον ιδιοκτήτης των εφημερίδων “Έθνος”, “Έθνος της Κυριακής” και “Ημερησίας” έναντι του ποσού των 3.580.000 ευρω. Να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος που κατέθεσε προσφορά για τα σήματα και μάλιστα στη εκπνοή του χρόνου, λίγα δηλαδή λεπτά πριν το κλείσιμο των προσφορών.
Παράλληλα, μία και μοναδική προσφορά κατατέθηκε και για μετοχές της εταιρίας Άνωσις ΑΕ.
Οι 678.736 μετοχές της εταιρίας ανήκουν πλέον σε δικηγόρο, που εκπροσωπεί εταιρεία έναντι 25.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως η επίμαχη προσφορά κατατέθηκε χθες.
Καμία άλλη προσφορά δεν κατατέθηκε για μετοχές των εταιριών της Πήγασος, με αποτέλεσμα για αυτές να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.
Νωρίτερα κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι εργαζόμενοι του Ομίλου που είχαν συγκεντρωθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, χρειάστηκε να ερθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω“, τα οποία και σήμερα όπως κάθε Τετάρτη βρέθηκαν στο σικαστικό μέγαρο με στόχο να εμποδίσουν τη διενέργεια πλειστηριασμών. Τελικά, ύστερα από συζητήσεις η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους να εξηγούν στους συγκεντρωμένους του κινήματος πως ο επίμαχος πλειατηριασμός αποτελεί την τελευταία τους ελπίδα για να μπορέσουν να πληρωθούν και να επανέλθουν στην εργασία τους. “Θελουμε να γίνει ο πλειστηριασμός. Ό τι μπορούμε να το σώσουμε. Κρίνονται εκατονταδες θεσεις εργασιας. Μας χρωστάνε δεδουλευμένα 5 μηνών, ενώ συνάδελφοι εχασαν αποζημιώσεις. Κάποιος να πάρει τις εφημεριδες, να δουλεψουμε” ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Αντωνία Ξυνού – NEWS 247

Στον Σαββίδη “Εθνος” και “Ημερησία”
To Top