Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Νέα σύσκεψη για το γήπεδο και εντολή Σαββίδη για συζητήσεις με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έδωσε εκ νέου κατευθύνσεις στους παράγοντες του Δικεφάλου με στόχο την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων που εκκρεμούν

 

Νέα σύσκεψη, υπό τον Ιβάν Σαββίδη, για το θέμα του γηπέδου πραγματοποιήθηκε σήμερα και στο επίκεντρο της συζήτησης των ανθρώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε το ζήτημα της μετεγκατάστασης. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος ζήτησε να προχωρήσουν οι συζητήσεις τόσο με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όσο και με τις διοικήσεις των υπολοίπων γηπέδων (Λάρισα, Σέρρες, Βόλος), που προβάλλουν ως πιθανές έδρες.

«Υπό την επίβλεψη του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε η εβδομαδιαία καθιερωμένη σύσκεψη της ομάδας εργασίας για το νέο γήπεδο. Σε αυτή συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΑΣ ΠΑΟΚ ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος και κυρίως συζητήθηκαν οι προτάσεις των νομικών συμβούλων σχετικά με τις μετατροπές που επιβάλλεται να γίνουν στο υπό ψήφιση Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου αυτό να ανοίγει χωρίς αμφιβολία και αμφισημίες, το δρόμο για την ανέγερση ενός σύγχρονου, βιώσιμου γηπέδου στη θέση του υπάρχοντος.

Με την μορφή που εξετάστηκε πρόσφατα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους υπουργούς και φορείς, αυτό δεν συμβαίνει και αποφασίστηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει την διακοπή της διαδικασίας έκδοσης έως ότου ενσωματωθούν σε αυτό όλες οι απαραίτητες αλλαγές, που θα ξεκαθαρίζουν αφενός την ευθύνη του κάθε φορέα στην χρηματοδότηση των έργων, τόσο του γηπέδου, όσο και του περιβάλλοντα χώρου και αφετέρου στις διευρυμένες δυνατότητες χρήσης γης του εν γένει χώρου.

Για το λόγο αυτό και για να αλλάξουν σημεία που είναι σε αντίθεση με τις έως τώρα συμφωνίες με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αποφασίστηκε να ζητηθούν επιστολές από τους δυο φορείς που θα συνομολογούν τις απαιτούμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα. Παράλληλα και συνεπικουρικά, αποφασίστηκε να γίνει πρόσκληση σε διαγωνισμό για το master plan του γηπέδου, σε εταιρίες με εμπειρία σε ανάλογα έργα ανακατασκευής γηπέδων σε αστικό ιστό. Τέλος, δόθηκε η εντολή να προχωρήσουν οι συζητήσεις τόσο με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όσο και με τις διοικήσεις των υποψήφιων γηπέδων για μετεγκατάσταση».

 

ΠΑΟΚ: Νέα σύσκεψη για το γήπεδο και εντολή Σαββίδη για συζητήσεις με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ
To Top