ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Σε ένα μήνα από σήμερα και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει το πρώτο “κλικ” στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της ΕΡΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ1, “πρώτα στην λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι πολυτελή σκάφη και τα εμπορικά κέντρα” της χώρας.

Διευκρινίζεται ότι, “κανένα σπίτι δεν θα βγαίνει σε πλειστηριασμό αξίας έως 300 χιλιάδες ευρώ”.
Επίσης, όσοι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είναι απολύτως προστατευμένοι.

Όμως, ακόμη και μέχρι τις 31/12/2018 έχουν δικαίωμα όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλλουν αίτηση στο Νόμο Κατσέλη.

Από εκεί και στο εξής, μετά το τέλος του 2018 δηλαδή, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου, πάλι στο πλαίσιο του Ν Κατσέλη. Επιπλέον, μέχρι και τελευταία στιγμή, μπορεί κάποιος να ρυθμίσει τα ληξιπρόθεσμα δάνειά του και να «σώσει» το σπίτι του. Οι τράπεζες δεν επιθυμούν…να γίνουν μεσίτες!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με βάση την εμπορική αξία των ακινήτων και όχι την αντικειμενική.

Διάβασε και αυτό

Συμβολαιογράφοι Πελοποννήσου: Αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι 31/1/2018

Στις 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
To Top