ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβολαιογράφοι Πελοποννήσου: Αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι 31/1/2018

Αποχή απ’ όλους τους πλειστηριασμούς (συμβατικούς και μελλοντικούς ηλεκτρονικούς), πλην των δικαστικών και των εκούσιων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018, αποφάσισαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, οι συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου.

Αποχή απ’ όλους τους πλειστηριασμούς (συμβατικούς και μελλοντικούς ηλεκτρονικούς), πλην των δικαστικών και των εκούσιων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018, αποφάσισαν χτες βράδυ, στην Τρίπολη, σε μία…μαραθώνια έκτακτη γενική συνέλευση, οι συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου.

Επίσης, κατά πλειοψηφία, αποφάσισαν αποχή για προκαταρκτικές πράξεις όσον αφορά την μετατροπή των πλειστηριασμών από συμβατικούς σε ηλεκτρονικούς, ενώ, διευκρίνισαν, ότι θα δέχονται τις πράξεις κατάθεσης, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους, ότι απέχουν απ’ όλους τους πλειστηριασμούς, ότι δεν έχουν αποκτήσει την πιστοποίηση και ότι δεν έχει ο σύλλογός τους ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με άλλη απόφασή τους, γνωστοποιούν, ότι, δεν θα προβούν τα μέλη τους σε πιστοποίηση, όσον αφορά την δυνατότητά τους να εκτελούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μέχρι να ενημερωθούν λεπτομερώς για το νέο σύστημα.

Τέλος, έγινε γνωστή η εγκύκλιος του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία, όταν θα γίνονται πλειστηριασμοί, αστυνομική δύναμη θα διαφυλάττει τις διαδικασίες.

Οι συμβολαιογράφοι, κάλεσαν τα επίσημα όργανα της Πολιτείας, όπως τους προστατέψουν από επικίνδυνες ακτιβιστικές δράσεις συλλογικοτήτων.

Στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης, εκπρόσωπος συλλογικοτήτων από την Αργολίδα, με την άδεια της γενικής συνέλευσης, διάβασε κείμενο-ψήφισμα που καυτηρίαζε τους πλειστηριασμούς και ζητούσε απ’ τους συμβολαιογράφους της Πελοποννήσου να αποφασίσουν καθολική αποχή απ’ αυτούς. Έξω απ’ το Επιμελητήριο Αρκαδίας, είχαν συγκεντρωθεί και μέλη του Αρκαδικού κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Κατά τα λοιπά, η συνέλευση έβγαλε έντονους προβληματισμούς και ποικίλες σκέψεις και απόψεις, για όλα σχεδόν τα θέματα (συμβατικοί, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, προστασία, διενέργεια πλειστηριασμών σε δικαστικές αίθουσες και όχι στα γραφεία των συμβολαιογράφων, υπογραφή σύμβασης με εταιρεία που θα αναλάβει την ηλεκτρονική υποδομή των πλειστηριασμών, μεταβίβαση πλατφόρμας στην Πολιτεία και όχι στους κατά τόπους συλλόγους κλπ.).

Κείμενο - φωτο φωτό: Στ. Ζορμπαλάς - ΕΡΤ Αρκαδίας

Συμβολαιογράφοι Πελ/σου: Τρίμηνη αποχή απ’ όλους τους πλειστηριασμούς

Συμβολαιογράφοι Πελοποννήσου: Αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι 31/1/2018
To Top