ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην υποδοχή των Rafale ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

“Γεράκι Red, καλωσορίσατε στο σπίτι σας. Καλές προσγειώσεις, πάντα με ασφάλεια”. Με αυτήν τη φράση ο Πύργος Ελέγχου της Τανάγρας υποδέχτηκε τα Rafale στην Ελλάδα. Λίγο μετά τις 12.40 την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 και αφού πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, συνοδευόμενα από δύο Mirage 2000-5, τα «Γεράκια» προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα περνώντας μέσα από την αψίδα νερού, όπως επιβάλλει το αεροπορικό έθιμο.

Η άφιξη των Rafale αποτελεί ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και την Πολεμική Αεροπορία, που εντάσσει στο οπλοστάσιό της νέο μαχητικό έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες. Ταυτόχρονα αποτελεί «πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει τη χώρα μας σε επίπεδο επιχειρησιακό, τεχνολογικό αλλά και γεωπολιτικό», όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τανάγρα, όπου βρέθηκε για να υποδεχτεί τους πιλότους και τα μαχητικά.

Κατά την άφιξη των Rafale, στο αεροδρόμιο παραβρέθηκε κι ο Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, που έχει διατελέσει Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και γνωρίζει καλά την σπουδαιότητα αυτής της αναβάθμισης και ο ίδιος είναι υπέρμαχος του δόγματος “αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο”, κάτι που πολλάκις έχει αναφέρει στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Λαμπρόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ό,τι έχουν πρέπει να πλέει, να πετάει και να λειτουργεί!

Λαμπρόπουλος: Χρειάζονται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα εκπέμπουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής

Στην υποδοχή των Rafale ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
To Top