ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ό,τι έχουν πρέπει να πλέει, να πετάει και να λειτουργεί!

Η ομιλία του Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ Ιωάννη Λαμπρόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων " Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας".

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θέλω κατ’ αρχήν να ευχηθώ στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, να έχουν υγεία, να έχουν δύναμη, δύναμη να ανταπεξέλθουν, όπως τα κατάφεραν και στάθηκαν όρθιοι τους περασμένους μήνες. Να ευχηθούμε βέβαια να υπάρξει ηρεμία, να υπάρξει ησυχία, να επικρατήσει ο διάλογος, να επικρατήσει η σύνεση και να πορευτούμε με ειρήνη.
Είμαστε ένας λαός, που αγαπάμε την ειρήνη και δίνουμε χέρι κλάδο ελαίας σε όλους τους γείτονές μας. Όποιος, όμως, θέλει την ειρήνη, πρέπει, να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, αυτό λέει η ιστορία μας. Είδαμε, άλλωστε, τις προκλήσεις, ζήσαμε τις προκλήσεις τους περασμένους μήνες και το ερώτημα είναι, λοιπόν: Σε αυτά που αντιμετωπίσαμε, στα προβλήματα, στις απειλές, δεν πρέπει, να βιαστούμε; Αφού όλοι συμφωνούμε, όλοι θέλουμε και όλα τα Κόμματα πιστεύουμε ότι πρέπει, να έχουμε ετοιμοπόλεμες Ένοπλες Δυνάμεις, ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, δεν πρέπει, να βιαστούμε; Θα πρέπει, να συζητάμε τώρα «το επείγον ή όχι αν πρέπει ή δεν πρέπει»;

Μήπως είναι προφάσεις, για να καταψηφίσουμε κι αυτό, όπως μέχρι τώρα είχαν καταψηφιστεί πολλές φορές προτάσεις, υποπρογράμματα για αναβάθμιση και στήριξη των Ενόπλων μας Δυνάμεων;
Το έχω πει και θα το επαναλάβω, μέχρι το 2010 ό,τι είχαμε πέταγε, έπλεε και λειτουργούσε και οι διαθεσιμότητες τότε ήταν 80% και 90%. Έβλεπα τα πληροφοριακά κάθε πρωί και χαιρόμουν και αισθανόμουν πατριωτισμό. Ήρθε η κρίση η οικονομική και έπληξε μαζί με το λαό μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δε μπορούσε ίσως και να γίνει κι αλλιώτικα, αλλά ήρθε και η απραξία του 2015 με 2019, που από επιλογή δεν αγοράστηκαν τα ανταλλακτικά, που έπρεπε, να αγοραστούν για να μην έχουν φτάσει τα Mirage ή κάποια άλλα οπλικά συστήματα σε άσχημη κατάσταση. Δεν παραγγέλθηκε τίποτα. Βόλτες έκαναν κάποιοι με τα ελικόπτερα, τα τότε συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημερινή Κυβέρνηση σε συνεργασία αγαστή με την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και από προτάσεις τους που γνωρίζουν και πάντα πρέπει, να εμπιστευόμαστε σε αυτά τα θέματα οι Πολιτικές Ηγεσίες τη Στρατιωτική Ηγεσία, που αυτή γνωρίζει και ξέρει, τι πρέπει, να προμηθευτούμε, στο τι πρέπει, να δώσουμε προτεραιότητα. Έχουν γίνει βήματα με αυτή τη συνεργασία και με αυτή τη διάθεση και με αυτή τη θέληση, την πολιτική βούληση της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά - επαναλαμβάνω - και τη συμφωνία όλων των Κομμάτων έχουν γίνει βήματα μεγάλα και γίνονται και θα γίνουν παρά τη στενότητα την οικονομική.

Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, είναι και τα αεροπλάνα τα RAFALE, που όλοι γνωρίζουμε ότι θα αναβαθμίσουν τη μαχητική ικανότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας και όχι μόνο, αλλά θα αναβαθμίσουν και τη στρατιωτική σχέση και συμμαχία με τη Γαλλία, η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά, πως σε αυτή τη μεγάλη κρίση την περσινή στάθηκε δίπλα μας και κοντά μας.
Οι στόχοι μας είναι δύο: Ό,τι έχουμε να πλέει, να πετάει και να λειτουργεί και, παράλληλα, οι επιλογές αυτές που γίνονται με τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Ηγεσίας να πάρουμε και να διαθέσουμε το υστέρημα του ελληνικού λαού, για να οπλιστούμε καλύτερα, για να προστατεύσουμε την ειρήνη, για να μην έχουμε, να φοβηθούμε κανέναν. Ο λαός μας, οι πολίτες το θέλουν αυτό, το επιζητούν, γιατί ο πατριωτισμός είναι μέσα στην ψυχή του Έλληνα και η αγάπη προς την πατρίδα και την Ελλάδα μας.

To Top