ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην 120 ΠΕΑ μεταφέρθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΩΝ – ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Νωρίς σήμερα το πρωί έγινε η περισυλλογή των συντριμμιών του αεροσκάφους Τ-2 που χθες στις 12 το μεσημέρι συνετρίβη σε χωράφι στον Μπουρνιά, με τους πιλότους να το εγκαταλείπουν εγκαίρως και ευτυχώς μόνο με θλαστικά τραύματα.

Τα κομμάτια του πολεμικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους περισυνελέχθησαν με προσοχή και μεταφέρθηκαν με φορτηγά της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ. Η επιχείρηση περισυλλογής ξεκίνησε νωρίς το πρωί και διήρκεσε έως τις 2 το μεσημέρι. Τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν- από το κτήμα του Σταύρου Σαμιωτάκη όπου έπεσε το αεροσκάφος- στην 120 ΠΕΑ, προκειμένου να τα εξετάσει κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφος.

Τους εμπειρογνώμονες και αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας απασχολεί το γεγονός ότι οι κινητήρες του αεροπλάνου εμφάνισαν βλάβη αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανική βλάβη, ενώ αρμόδια επιτροπή συγκροτήθηκε για να πραγματοποιήσει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα αεριωθούμενα Τ-2 Buckeye, όπως αυτό που συνετρίβη χθες στην Καλαμάτα, αγοράστηκαν από το ελληνικό κράτος το 1976, που σημαίνει ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη στο χωράφι στον Μπουρνιά έχει πάνω από 40 χρόνια ζωής. Έτσι, στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα εκσυγχρονισμού αυτών των αεροσκαφών, με τα οποία εκπαιδεύονται οι πιλότοι μας.

Το αμερικανικής κατασκευής Τ-2 Buckeye, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό τζετ της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι ίκαροι και οι νέοι ανθυποσμηναγοί

Στην 120 ΠΕΑ μεταφέρθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους
To Top