ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουδέν νεώτερον για Λιμάνι και Αεροδρόμιο Καλαμάτας


Aπό τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο

Άκαρπη ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η συνάντηση με τον υφυπουργό, Στέργιο Πιτσιόρλα. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα το ραντεβού δημάρχου και υφυπουργού, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με λιμάνι και αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ο δήμαρχος δείχνει να επιμένει στην αξιοποίησή τους μέσω ΣΔΙΤ, ωστόσο οι οριστικές κυβερνητικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί.

Για το θέμα του Αεροδρομίου Καλαμάτας η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί σε τρεις μήνες για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ το ζήτημα θα έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προς συζήτηση για έκφραση απόψεων με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων.
Όσον αφορά στο Λιμάνι Καλαμάτας, ο δήμαρχος θα πρέπει να μεταβεί ξανά στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί αυτή τη φορά με τον Νίκο Μαντζούφα που είναι ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ.

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας έχει ιδία άποψη τόσο για το Λιμάνι όσο και για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, καθώς είχε επισκεφτεί στις 28 Οκτωβρίου το Λιμάνι Καλαμάτας μαζί με τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Ανδρέα Καραγιάννη, και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Aπό την επίσκεψη του υφυπουργού στο Λιμάνι Καλαμάτας

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, σήμερα 5 Ιανουαρίου 2018, στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και του λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σχετικά με το λιμάνι και τις εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν, ο Δήμαρχος την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαο Μαντζούφα.

Για το αεροδρόμιο, ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της Ευρώπης, υπάρχει μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Στο προσεχές τρίμηνο, η Κυβέρνηση θα εκφράσει τη θέση της για το θέμα του αερολιμένα.

Για αμφότερα τα θέματα, με πρώτο τη λειτουργία και την ανάπτυξη του λιμανιού, θα υπάρξει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων, και έκφραση άποψης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και με αντικείμενο τις Προσκλήσεις που πρόκειται να εκδοθούν για έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και, στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εσωτερικών, για έργα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Στις 2 Προσκλήσεις που έχουν ήδη δημοσιευθεί, ο Δήμος Καλαμάτας θα ανταποκριθεί με την υποβολή πρότασης για την ανακατασκευή του κινηματοθεάτρου «Ηλέκτρα» και για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

Επίσης, ο Δήμαρχος παρέδωσε το τεχνικό δελτίο του έργου ανακατασκευής των δημοτικών οδών στα χωριά του Ταϋγέτου (Ελαιοχώρι και χωριά περιοχής Αλαγονίας), ύψους 3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ολοκληρωμένη μελέτη έχει ήδη υποβληθεί”.

Ουδέν νεώτερον για Λιμάνι και Αεροδρόμιο Καλαμάτας
To Top