Υγεία

Στα 130 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία και 126 με λοιμώξεις αναπνευστικού

Θα μοιράσουν 25.000 γαλότσες και στολές προστατευτικές στους πολίτες για να μη μολύνονται από τα λασπόνερα

Καταγράφηκαν 37 νέα κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού και 36 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Από την αρχή των πλημμυρών έχουν καταγραφεί 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 λοίμωξης αναπνευστικού, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργό Υγείας αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής: "Σχετικά με τα ζητήματα δημόσιας υγείας τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και στα οποία δίνουμε από την πρώτη στιγμή ξεχωριστή προσοχή. Ήδη περίπου 1.400 συμπολίτες μας προσήλθαν στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ στην Θεσσαλία με διάφορες ενοχλήσεις.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εφόσον κάποιος έχει συμπτώματα να προσέρχεται σε κάποια δομή υγείας ώστε να διαπιστωθεί η πιθανότητα να ασθενεί και να διακριβωθεί η αιτιολογία αυτής
της ασθένειας.
Οι πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία παρακαλούνται αν δεν έχουν λάβει σχετική διαβεβαίωση από τις αρμόδιες κατά τόπον αρχές να μην χρησιμοποιούν το νερό, μέχρι να καταστεί απόλυτα ασφαλές".

To Top