Τροφή για σκέψη

4o Δημοτικό Καλαμάτας: Σουβλάκι και λαχνός από ένα ευρώ!

Τον αρνητικό σχολιασμό αρκετών γονέων προκάλεσε η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που μοιράστηκε στα παιδιά του 4ου Δημοτικού Καλαμάτας χτες το μεσημέρι κι αναγράφει ότι αύριο Τσικνοπέμπτη όσα παιδιά θέλουν να “τσικνίσουν” στο Σχολείο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον ένα ευρώ για να φάνε ένα σουβλάκι(!) και επίσης θα υπάρξει και λαχειοφόρος με λαχνούς για να κληρωθεί ένα ποδήλατο, πάλι 1 ευρώ έκαστος!

Σε επικοινωνία που είχαν με το MessiniaLive.gr γονέας αλλά και κηδεμόνας παιδιού από το συγκεκριμένο σχολείο μας τόνισαν: “Οταν ο τζόγος μπαίνει στο Δημοτικό! Την ώρα που απαγορεύονται όλα τα τυχερά παιχνίδια για παιδιά έως 18 ετών, βάζουμε αδικαιολόγητα τα παιδιά σε μια τέτοια διαδικασία με το χρήμα και την…τύχη! Ενδεικτικά σας λεω ότι ένα παιδί είπε, δεν θα φαω σουβλάκι γιατί θέλω να κερδίσω το ποδήλατο. Διαφωνώ απόλυτα με την πρωτοβουλία αυτή”!

Ο Σύλλογος Γονέων θα μπορούσε με λίγα χρήματα και μια αξιοπρεπή Τσικνοπέμπτη να διοργανώσει και τα παιδιά να περάσουν όμορφα και ξέγνοιαστα χωρίς την διαδικασία της κλήρωσης!
Να σημειωθεί επίσης ότι στο MessiniaLive έχουν φτάσει και άλλες αναφορές από γονείς για την αυριανή ημέρα και τις ανάλογες “φιέστες” σε Δημοτικά Σχολεία με χρέωση ανά σουβλάκι 1,20 ευρώ!

Και αναρωτιέται κανείς, από πότε η Τσικνοπέμπτη και το αντίστοιχο έθιμο και με πρωτοβουλία ποιών εισήλθε στα Δημοτικά Σχολεία, με κρεατικά να ψήνονται, και γονείς να χρεώνουν 1 ευρώ τα σουβλάκια στα παιδιά τους;
Είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αυτό;

Πρόκειται για επιεικώς απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική ενέργεια από την αρχή μέχρι το τέλος, ειδικά μέσα σε χώρο σχολείου.
Αν κάποιοι γονείς θέλουν να διασκεδάσουν, ψήνοντας σουβλάκια, λόγω ημέρας, μπορούν να το κάνουν κατ’ιδίαν, εκτός σχολικού χώρου, χωρίς την εμπλοκή ή τη συμμετοχή με χρέωση και μικρών παιδιών! Είναι απαράδεκτη η ύπαρξη ψησταριών μέσα στα σχολικά προαύλια, και ακόμη περισσότερo η χρέωση στα σουβλάκια. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν barbeque, ας επιλέξουν άλλους χώρους.
Τα Σχολεία δεν είναι Ταβέρνες!

“Έχει εγκριθεί ομόφωνα από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων”

Ο ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Βασίλης Χριστοφιλόπουλος σε επικοινωνία με το MessiniaLIVE μας δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση με τη λαχειοφόρο αγορά δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς έχει γίνει και τις δύο προηγούμενες χρονιές και πως είναι ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, που όπως μας είπε, ελήφθη παρουσία και της Διευθύντριας του Δημοτικού.
Όπως μας επεσήμανε, ο λόγος που γίνεται η λαχειοφόρος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, είναι για να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν προτζέκτορες. Ήδη με αυτόν τον τρόπο έχουν αγοραστεί 8 προτζέκτορες για τις μεγάλες τάξεις και φέτος γίνεται προσπάθεια να αγοραστούν 2 για την Α’ και τη Β’ Δημοτικού.

4o Δημοτικό Καλαμάτας: Σουβλάκι και λαχνός από ένα ευρώ!
To Top