ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Χρυσόστομος Παπαθανασίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

Νέος Μητροπολίτης Μάνης εξελέγη ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δ/ντης του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με 61 ψήφους, έναντι του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκου, ο οποίος έλαβε 18 ψήφους.

Ο π. Χρυσόστομος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Γενεύη. Είναι διδάκτωρ Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ο πιο γνωστός ορθόδοξος Ιεροκήρυκας διεθνώς αφού κάθε Κυριακή κηρύττει το λόγο του Κυρίου και αυτό αναμεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ένταση στη Μονή Πετράκη για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ’ τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι δεκάδες Μανιάτες που αντιδρούν στην εκλογή του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου Παπαθανασίου.
Αντ’ αυτού προτιμούσαν την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκου, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος σε ψήφους, και είχαν εκδόσει και ψήφισμα για την επιθυμία τους αυτή, σε ειδική συγκέντρωση παρουσία των δημάρχων Δυτικής και Ανατολικής Μάνης, Γιάννη Μαραμπέα και Πέτρο Ανδρεάκο, το οποίο και γνωστοποίησαν στην Ιερά Σύνοδο.
Στο σημείο επικράτησε ένταση και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Με πληροφορίες από News247

Νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Χρυσόστομος Παπαθανασίου
To Top