ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής”: Διαμαρτυρία στην Υπουργό Πολιτισμού έξω από το Κάστρο Καλαμάτας

Πολίτες της Καλαμάτας όλων των ηλικιών ένωσαν τη φωνή τους διεκδικώντας με αφορμή την ανάπλαση της Υπαπαντής να αναδειχθούν οι θαμμένες αρχαιότητες. Η διαμαρτυρία έγινε έξω από το Κάστρο Καλαμάτας με αφορμή την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού. Η ίδια νωρίτερα με δηλώσεις της είχε φροντίσει να ενταφιάσει το θέμα, κινούμενη στην ίδια συχνότητα με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από την ομάδα “Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής”, λίγη ώρα πριν την άφιξη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Κάστρο της Καλαμάτας για την παράδοση της εισόδου και την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.
Περίπου 70-80 άτομα, όλων των ηλικιών, με μάσκες κι αποστάσεις, κρατώντας πικέτες που έγραφαν “Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής”, έφτασαν μετά από μικρή πορεία από την Υπαπαντή που ήταν ο χώρος συνάντησής τους νωρίτερα, μέχρι απέναντι από την είσοδο του Κάστρου.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχε κρατώντας πλακάτ και ο τ.Βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Λίγο μετά τις 21:00 και μόλις έφτασε στο σημείο η κ.Μενδώνη, φώναξαν το σύνθημα το οποίο κι άκουσε η Υπουργός και απομακρύνθηκαν μετά από λίγο.

Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά την δήλωση της αρμόδιας Υπουργού στο Ιστορικό Δημαρχείο που είπε: “Από το 2011 το θέμα για το Υπουργείο έχει τελειώσει. Αν προκύψουν νέα στοιχεία με νέα μελέτη θα το δούμε. Προτείνουμε την λύση της κατάχωσης”.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, το “κίνημα” που είναι υπέρ της αποκάλυψης των Αρχαίων, θα συνεχίσει την δράση του.

To Top