Αθλητισμός

ΣΔΥΜ: Το Σάββατο 28/4 ο 18ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΡΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 1.100 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ διοργανώνει το Σάββατο 28/3 το απόγευμα, τον 18ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με 3 διαδρομές και θα είναι φέτος αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι διαδρομές θα είναι οι εξής:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 10 χλμ. ώρα 18:00

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ. ώρα 18:30

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 2 χλμ. ώρα 18:35

Η διαδρομή είναι γρήγορη, επίπεδη, και τα 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην πανέμορφη παραλία της Πόλης του Ήλιου!

Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη.

Ο αγώνας γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα του
ΕΟΣΛΜΑ-Υ, με υποστηρικτές τους: Δήμο Καλαμάτα, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνία, Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο.

Σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ του ΣΔΥΜ και η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αντωνία Μπούζα, παραχώρησαν συνέντευξξη τύπου για την γιορτή του Αθλητισμού στην πόλη μας!

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 χλμ.

Στο δυναμικό βάδισμα δεν θα υπάρξουν απονομές.

Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα 10 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Στον αγώνα των 1,5 χλμ. θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Δεν θα υπάρξουν απονομές.

Τιμητικές πλακέτες θα δοθούν σε Συλλόγους καθώς και σε τιμώμενους αθλητές.

Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την γραμματεία του αγώνα. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

1. Όσοι θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και το ρουχισμό σας στην πλαστική τσάντα που θα παραλάβετε μαζί με τον αριθμό συμμετοχής σας από την γραμματεία.

2. Κολλήστε το αυτοκόλλητο με τον αριθμό σας πάνω στην τσάντα, η οποία πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των.

3. Παραδώστε την πλαστική τσάντα με τα ρούχα σας σε χώρο που θα σας υποδειχθεί.

4. Αφού τερματίσετε, θα παραλάβετε την πλαστική τσάντα με τον ρουχισμό σας με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Για την κάλυψη της διαδρομής τίθεται χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση του 2h για το Δυναμικό βάδισμα και 1h 30min για τον Aγώνα δρόμου 10 χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο sdymess@yahoo.gr.

Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν Τ-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης) και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Απριλίου (18:00-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, κτήριο 30).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154

Ζάννης Αλέξης 6972302265

Καμπάς Παναγιώτης 6983511797

Μιχαλάκης Γιώργος 6983512026

Μπένος Χρήστος 6944585039

Σιδερέας Βαγγέλης 6974379806

TA ΡΕΚΟΡ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Media sponsor

MessiniaLive.gr

To Top