Επιχειρείν

Ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία ζητούν οι έμποροι Πελοποννήσου

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΣ: Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας
ΘΕΜΑ: Ρύθμιση οφειλών για όλους
ΚΟΙΝ: Γραφείο Πρωθυπουργού,
Βουλευτές Πελοποννήσου,
ΕΣΕΕ,
Ομοσπονδίες,
Σύλλογοι-μέλη

Αξιότιμοι Υπουργοί,

Ο νόμος 4611/2019 που έδωσε τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση κλπ είναι γεγονός ότι υπήρξε ένα βασικό αίτημα του εμπορικού κόσμου. Έδωσε πραγματικά την ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες να κάνουν μια απόπειρα για να άρουν τα εξοντωτικά βάρη που συσσώρευσε σ’ αυτούς η πολυετής οικονομική κρίση, τα capital controls και η απόλυτη έλλειψη ρευστότητας.

“Δυστυχώς η υγειονομική κρίση σταμάτησε ουσιαστικά κάθε οικονομική δραστηριότητα. Μετέπειτα η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη του πληθωρισμού υποχρέωσαν την πλειονότητα των οφειλετών που είχαν προχωρήσει σε ρύθμιση να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει”

.Ορθότατα ήρθε η αναβίωση της αρχικής ρύθμισης να δώσει μια νέα ευκαιρία στους πολύπαθους μικροεπιχειρηματίες οφειλέτες.
Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αριθμός οφειλετών, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί από την αρχή ότι δε θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που θα αναλάμβαναν το 2019 εάν εντασσόντουσαν στη ρύθμιση του ν.4611. Γι’ αυτό ποτέ δεν έκαναν αίτηση υπαγωγής. Σήμερα, οι συνθήκες είναι όντως διαφορετικές. Η έκρηξη του πληθωρισμού φαίνεται να τιθασεύεται. Οι δε επιδόσεις της Ελληνικής Οικονομίας φαίνεται να δημιουργούν ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, με ρυθμούς ανάπτυξης που μπορούν να εγγυηθούν ένα αισιόδοξο τοπίο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Είναι ώρα όλοι αυτοί οι σώφρονες και επιφυλακτικοί οφειλέτες, που τελικά εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν, να έχουν την ευκαιρία να διευθετήσουν τώρα τις σωρευμένες από το παρελθόν υποχρεώσεις τους και να δουν το μέλλον αισιόδοξα.
Γι’ αυτό ζητάμε να ανοίξετε την ομπρέλα βοήθειας και στήριξης της μικρής οικογενειακής επιχείρησης. Να συμπεριλάβετε στις πρωτοβουλίες σας και αυτούς που εσκεμμένα έμειναν απ’ έξω κρίνοντας τίμια ότι δε θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.

“Ζητάμε να υπογράψετε ρύθμιση οφειλών σε μέχρι 120 δόσεις προς τη Φορολογική Διοίκηση και τα Ασφαλιστικά Ταμεία για αυτούς που δεν είχαν μέχρι τώρα ενταχθεί σε καμία ρύθμιση, για όλων των ειδών τις οφειλές, χωρίς διακρίσεις και μυωπικές εξαιρέσεις, με διαγραφή των προσαυξήσεων”

Στη ρύθμιση αυτή θα πρέπει να υπαχθούν κάθε μορφής εκκρεμείς υποχρεώσεις προς τις παραπάνω αρχές. Να αφορά τόσο ιδιώτες φυσικά πρόσωπα, όσο και επιχειρήσεις. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα για μια πραγματική επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και όλων των πολιτών. Η ρήση του Πρωθυπουργού ότι η ανάπτυξη και η βελτίωση της Εθνικής Οικονομίας, θα πρέπει να διαχυθεί σε όσο το δυνατό πιο ευρεία ομάδα των Ελλήνων, βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το αίτημα της ΠΟΕΕ για ένταξη όλων στη ρύθμιση οφειλών, χωρίς στεγανά και ανούσιους και τιμωρητικούς αποκλεισμούς.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε τόσο το δίκαιο, όσο και το συμφέρον για τους πολίτες και την Πολιτεία αίτημά μας και θα κάνετε άμεσα τις δέουσες ενέργειες για την ικανοποίησή του.

Ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία ζητούν οι έμποροι Πελοποννήσου
To Top