Επιχειρείν

Να στηρίξει η Περιφέρεια τις μικρές επιχειρήσεις μέσω μη επιστρεπτέας προκαταβολής ζητούν οι έμποροι Πελοποννήσου

ΜΕ ΝΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,  Παναγιώτη Νίκα είχε την ευκαιρία να συναντήσει χθες το μεσημέρι το Προεδρείο της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Εκτός από τον Πρόεδρο, Βασίλη Παγώνη παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Μαντάς, ο Γραμματέας, Κώστας Βερδελής και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Καλαμάτας,  Λίλιαν Ψιλάκη. Στην συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, το Προεδρείο της ΠΟΕΕ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και συνολικά στην επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου λόγω των προβλημάτων που προέρχονται από την πανδημία του Covid 19.

Ασχολήθηκαν με τα αντισταθμιστικά μέτρα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων που ζητά η Ομοσπονδία. Με την προσπάθεια που κάνει να υπάρξει ένα άνοιγμα της αγοράς με κανόνες υγιεινής, ασφάλειας αλλά και λειτουργίας, τέτοιους που να μπορεί η μικρή εμπορική επιχείρηση να λειτουργήσει, ο μικρός έμπορος και επιχειρηματίας να κάνει την δουλειά του και το καταναλωτικό κοινό να εξυπηρετηθεί, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος της δημόσιας υγείας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΕ κ. Παγώνης τόνισε στον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, ότι η διαδικασία πωλήσεων που έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση, το click away, είναι τέτοια που δεν αφήνει δυνατότητες στις μικρές επιχειρήσεις να εργαστούν γι’ αυτό εξάλλου και σε όλο το εύρος της Πελοποννήσου οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν κανονικά ακόμα και τώρα.

Πέραν αυτού, οι εκπρόσωποι των εμπόρων ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να στηρίξει την μικρή εμπορική επιχείρηση με το πρόγραμμα που έχει η Περιφέρεια στα χέρια της, της λεγόμενης μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Ο Περιφερειάρχης πάνω σε αυτό διατύπωσε την προοπτική να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο να έχει ευρύ προϋπολογισμό και νέο σχεδιασμό, έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Ακόμα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι ιδιαίτερη μέριμνα από πλευράς Περιφέρειας δίνεται προς την μικρή εμπορική επιχείρηση της Πελοποννήσου καθώς είναι πεποίθησή του ότι αυτή η επιχείρηση είναι ο στυλοβάτης της Οικονομίας και της Ανάπτυξης συνολικά της Περιφέρειας.

Η ΠΟΕΕ κατέθεσε πρόταση στον Περιφερειάρχη την οποία και δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, να συνεργαστούν η Περιφέρεια και η Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, για την εγκατάσταση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε όλο το εύρος της Πελοποννήσου, μέσω της οποίας θα προβληθούν η τουριστική δραστηριότητα της Πελοποννήσου και τα πολιτιστικά αξιοθέατα, αλλά κυρίως θα προβληθεί η μικρή επιχειρηματικότητα και θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Πελοπόννησο να έχουν παρουσία και προβολή ηλεκτρονικά, χωρίς απολύτως κανένα κόστος για αυτές.

Συμφωνήθηκε να υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΟΕΕ μια προγραμματική σύμβαση μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο και ιδιαίτερα αναπτυξιακό αυτό έργο.

Τέλος και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βούλησή τους για διεύρυνση των κοινών τους δράσεων. Έτσι θα μπορέσει η Περιφέρεια να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στην κατοχή της, για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. μέσα από την συνεργασία που έχει με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο αυτής, την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΕ, Βασίλης Παγώνης, ανέφερε ότι “η προγραμματική συνεργασία με της ΠΟΕΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εκ των βασικών επιδιώξεων του φορέα μας. Στοχεύει στη στήριξη και στην ανάπτυξη των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και εν γένει της επιχειρηματικότητας. Στον Περιφερειάρχη κύριο Νίκα βρίσκουμε έναν δυνατό σύμμαχο, που αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα όπως της πρέπει, σαν την αιχμή του δόρατος για την Ανάπτυξη και τη μεγέθυνση της Οικονομίας της Πελοποννήσου, προς όφελος ολόκληρης της Κοινωνίας. Προσβλέπουμε σε μια πολυδιάστατη και σταθερή συνεργασία”.

Να στηρίξει η Περιφέρεια τις μικρές επιχειρήσεις μέσω μη επιστρεπτέας προκαταβολής ζητούν οι έμποροι Πελοποννήσου
To Top