ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία-Ποια ονόματα “παίζουν”

Πολλά είναι τα σενάρια και τα ονόματα που έχουν ριχτεί στο τραπέζι για τη κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” παρουσιάζει τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ανά Περιφέρεια, σύμφωνα με το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί και τις επιδιώξεις του κόμματος.

Αν και απέχουμε αρκετά από τις εκλογές φαίνεται πως το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη ερευνά πρόσωπα, βολιδοσκοπεί διαθέσεις και προθέσεις, εξετάζει βιογραφικά και προφίλ, προκειμένου να συντάξει όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, “δυνατά” ψηφοδέλτια.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι οι μόνοι που επισήμως έχουν το χρίσμα αυτή τη στιγμή είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι το “νέο αίμα” θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά”, στη Μεσσηνία στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. εκτός από τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που εκλέγεται χωρίς σταυρό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός με σταθερή παρουσία στον Νομό, Μίλτος Χρυσομάλλης.
Το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καθώς και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι συμπληρώνουν η Πιπίνα Κουμάντου και είναι έντονη η φήμη για τον δικηγόρο Δημήτρη Αναστασόπουλο. Επίσης “παίζει” και το όνομα του Πέτρου Μπαλαούρα”.

Αυτά αναφέρουν τα “Παραπολιτικά” ως τα πιθανά ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Τουλάχιστον άλλοι τόσοι ενδιαφέρονται…
Το βέβαιο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί περισσότεροι και κατά καιρούς έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα. Το σίγουρο επίσης είναι ότι θα υπάρχει και άλλη γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο, ενώ το “παρών” έχει δώσει και έχει εκδηλώσει εμμέσως πλην σαφώς το ενδιαφέρον του και ο γιατρός, πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ενώ κι ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης ενδοαφέρεται για μια νέα υποψηφιότητα.
Επίσης, τοπικά στελέχη – τουλάχιστον δυο άντρες και μια γυναίκα – με άμεση πρόσβαση στο στενό επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ έχουν ήδη βρεθεί στην Πειραιώς για δήλωση ενδιαφέροντος κι εξετάζεται η περίπτωσή τους, όπως επίσης αναμένεται και μια υποψηφιότητα από την ΟΝΝΕΔ.
Υπάρχει επομένως πληθώρα ενδιαφερόμενων υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, και έως τις εκλογές η λίστα θα μεγαλώνει και η ονοματολογία θα δίνει και θα παίρνει.

Ζητούμενο η ανανέωση
Ωστόσο, ο κοινός παρανομαστής σε όλα τα ψηφοδέλτια ανά την Επικράτεια είναι η ανανέωση, όπως κατ’ εξακολούθηση έχει επισημάνει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πράγμα που σημαίνει ότι θα αξιοποιηθεί στο έπακρο το Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ., το οποίο και θα αποτελέσει τη “δεξαμενή” άντλησης αξιόλογων νέων στελεχών προκειμένου να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια, και να δοθεί το μήνυμα της ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της Ν.Δ.

Η εφημερίδα εντοπίζει “Άνοιγμα και προς τα δεξιά“, αναφερόμενη στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθυνθεί ακόμα πιο δυναμικά στη λεγόμενη παραδοσιακή δεξιά βάση της Ν.Δ. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκινάει νέο κύκλο περιοδειών από δύο παραδοσιακά “κάστρα της δεξιάς”, από την Κεντρική Μακεδονία, όπου βρέθηκε πριν λίγες ημέρες, και την Πελοπόννησο, όπου θα βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Υπαπαντής στην Καλαμάτα στις 2 Φεβρουαρίου, παρουσία και του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του τέως πρωθυπουργού, και βουλευτή Μεσσηνίας, Αντώνη Σαμαρά.
Επιπλέον, χθες και σήμερα πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή της Καλαμάτας ο υπεύθυνος τομεάρχης της Ν.Δ. για την Πελοπόννησο, Μάκης Βορίδης. Η παρουσία του στην Καλαμάτα εκτιμάται από τοπικά στελέχη της ΝΔ ότι έχει και το πλεονέκτημα της αναχαίτισης της Χρυσής Αυγής, η οποία καταγράφει στη Μεσσηνία μερικά από τα πλέον υψηλά ποσοστά της πανελληνίως.

To σίγουρο είναι πως το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από στελέχη είναι μεγάλο, ακόμα όμως είναι νωρίς χρονικά και ρευστό το πολιτικό σκηνικό.
Οι “δυνατοί” παίκτες σαφώς και υπάρχουν, ωστόσο μπορεί τους επόμενους μήνες να βρεθούν και αουτσάιντερ που θα κάνουν την έκπληξη. Οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί καθώς γίνονται ακόμα “ζυμώσεις” ως προς την αξιοποίηση των νέων στελεχών και τις κατάλληλες θέσεις στις οποίες πρέπει να ενταχθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

To ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία-Ποια ονόματα “παίζουν”
To Top