Αθλητισμός

Αναφορά του Novasports στο γήπεδο Μεσσηνιακού (φωτό)

Αναφορά στο ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού έκανε η ιστοσελίδα novasports.gr, με την σημείωση πώς πρόκειται για το πρώτο ιδιόκτητο γήπεδο στην Ελλάδα.

Αρκετές περιοχές στην Αθήνα… ερίζουν αναφορικά με το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου στην πρωτεύουσα, ωστόσο μια στην επαρχία μπορεί να καυχιέται ότι έχει τα πρωτιά εκτός Αττικής και μάλιστα με ιστορία μεγαλύτερο του ενός αιώνα, σημειώνει το αφιέρωμα.

Το πρώτο ιδιόκτητο ποδοσφαιρικό γήπεδο εκτός Αθήνας κατασκευάστηκε στην Καλαμάτα και πρόκειται γι΄αυτό του Μεσσηνιακού, το οποίο έχει ιστορία 111 χρόνων!

Το 1900 ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε δωρεά εκτάσεως στην ομάδα του Μεσσηνιακού, ενός εκ των αρχαιότερων ελληνικών συλλόγων (ιδρύθηκε το 1888) και το 1909 έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην – ελεύθερη – ελληνική επαρχία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Μεσσηνιακός δεν έχει αλλάξει έδρα για κάτι περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς στον ίδιο χώρο (ανά)κατασκευάστηκε και το γήπεδο ποδοσφαίρου το 1967 και χτίστηκαν οι πρώτες κερκίδες.

Εκτενή έρευνα για το γήπεδο του Μεσσηνιακού έχουν κάνει τόσο ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης όσο και το μέλος του ΔΣ του Μεσσηνιακού Χρήστος Ζερίτης.

Όπως τεκμηριώνεται, το γήπεδο του Μεσσηνιακού είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα και 9ο παλαιότερο στην Ευρώπη!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ απο το ιστολόγιο το Χρήστου Ζερίτη.

Αναφορά του Novasports στο γήπεδο Μεσσηνιακού (φωτό)
To Top