ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλαιό Φάληρο: Η πρώτη παιδική χαρά για ΑμεΑ στη χώρα

Ο πρώτος υπαίθριος χώρος ψυχαγωγίας και παιχνιδιού για Άτομα με Αναπηρίες, στην πρωτεύουσα λειτουργεί εδώ και 8 μήνες!
Τον περασμένο Μάρτιο, στην Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου εγκαινιάστηκε η πρώτη παιδική χαρά για ΑμεΑ που ήδη μοιράζει πολλά χαμόγελα.
Οι μικροί Αθηναίοι με αναπηρίες μπορούν επιτέλους να έχουν εύκολη πρόσβαση και να παίξουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο γι’ αυτούς χώρο, αλλά και να αθληθούν παρέα με τους συνοδούς τους στο γήπεδο μπάσκετ, το ποδηλατοδρόμιο και το γήπεδο μπότσε –του επίσημου αγωνίσματος των Special Olympics.

Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης παρέδωσε τον 14.800 τ.μ. χώρο στα πιο special παιδιά. Το έργο υλοποιήθηκε με πόρους του δήμου Παλαιού Φαλήρου και το συνολικό του κόστος ανέρχεται στα 23.500 ευρώ. Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πολλοί δήμαρχοι Αττικής και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έκοψαν την κορδέλα και είδαν την παιδική χαρά να γεμίζει για πρώτη φορά!

Όση κι αν είναι η χαρά μας, που η Αθήνα απέκτησε επιτέλους έναν χώρο παιχνιδιού και άθλησης για τα Άτομα με Αναπηρίες, δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε με (λίγη) πίκρα το κλισέ «Ελλάδα, δεν είναι μόνο η Αθήνα»…

To Top