ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βλάβη στο λογισμικό μεγάλων αεροδρομίων

Πανικός επικρατεί στα αεροδρόμια όλου του πλανήτη, από βλάβη σε λογισμικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Telegraph, το πρόβλημα εντοπίστηκε στο λογισμικό της διαδικασίας τσεκ-ιν που έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν πληγεί τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, του Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, το Ρήγκαν στην Ουάσινγκτον, το Τσανγκί στη Σιγκαπούρη και τα αεροδρόμια της Ζυρίχης και του Γιοχάνεσμπουργκ.

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης αλλά και στο Τσανγκί της Σινγκαπούρης, το πρόβλημα παραμένει εδώ και περίπου δύο ώρες.

Στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, ένας εκπρόσωπος ανέφερε ότι το πρόβλημα, λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε μετά από «ένα στιγμιαίο κόλλημα στο σύστημα».

Προσπαθούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα, λέει η εταιρεία λογισμικού

Η Amadeus, η εταιρεία που παρέχει το λογισμικό ελέγχου σε περισσότερες από 100 αεροπορικές εταιρείες στον κομο, επιβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει «ένα πρόβλημα στο δίκτυο, που προκαλεί διακοπές». «Οι τεχνικές μας ομάδες εργάζονται για να επιλύσουν το πρόβλημα, οι υπηρεσίες αποκαθίστανται σταδιακά», προσθέτει.

Η ανακοίνωση του Χίθροου

Το Χίθροου νωρίτερα, με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι από την κατάρρευση του λογισμικού επηρεάστηκαν εταιρείες της που βρίσκονται στα τέρμιναλ 2, 3 και 4 επηρεάστηκαν.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενας μικρός αριθμός αεροπορικών εταιρειών αντιμετωπίζουν επί του παρόντος διακεκομμένα δυσκολίες με τα συστήματά τους για το check in σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Χίθροου. Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν check-in αν και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από ό,τι ως συνήθως. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αεροπορικές εταιρείες για να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγνώμη για την τυχόν ταλαιπωρία που έχει προκληθεί».

Κάτγουικ: Δεν φταίμε εμείς, αλλά οι αεροπορικές

Εκπρόσωπος του Κάτγουικ δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ζήτημα των αεροπορικών εταιρειών, όχι του αεροδρομίου. Δεν είναι το λογισμικό του Κάτγουικ που δημιουργεί πρόβλημα αλλά τα συστήματα check-in των αεροπορικών».

Βλάβη στο λογισμικό μεγάλων αεροδρομίων
To Top