Τροφή για σκέψη

Οι πρώτες 3D διαβάσεις στην Ελλάδα έξω από σχολεία σε Νάουσα και Χαλάνδρι

Μετά τη Νάουσα, έρχεται και η σειρά της Αθήνας να εντάξει τις τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών στην καθημερινότητα των πολιτών. Μια καλλιτεχνική παρέμβαση- οφθαλμαπάτη που κερδίζει την προσοχή οδηγών και πεζών και εκπληρώνει το σκοπό της. Προσοχή! Διάβαση πεζών... αιωρείται!

 

Στη Νάουσα: Μπροστά από τα Λύκεια της Νάουσας ξεκίνησαν οι πρώτες 3D διαβάσεις, μια συνεργασία του Δήμου Νάουσας και της Lobart, με τους καλλιτέχνες Kostis edi και Αλέξανδρος Τσάκωνας

Χαλάνδρι:  Προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ασφάλεια στους δρόμους, δημιουργήθηκαν οι πρώτες στην Αθήνα, διαβάσεις 3 διαστάσεων (3D), περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Η κάθε διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία. Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.

Στο Χαλάνδρι η ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία της OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act. Η πρωτότυπη ιδέα των 3d διαβάσεων που υλοποιείται για 1η φορά στην Αθήνα από τα OK! Anytime Markets αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, «Κοντά στην γειτονιά», με στόχο να δημιουργηθούν περισσότερες τέτοιες διαβάσεις 3D, σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από News247.gr

Οι πρώτες 3D διαβάσεις στην Ελλάδα έξω από σχολεία σε Νάουσα και Χαλάνδρι
To Top