Τροφή για σκέψη

Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Παρά την θετική ανταπόκριση που είχε βρει το αρχικό ρεπορτάζ του MessiniaLive.gr σχετικά με την ανάγκη τοποθέτησης διάβασης πεζών και καλύτερης σήμανσης στην διασταύρωση της οδού Κρήτης και Γ. Καρέλια, εκεί όπου αναχωρούν τα 300 και πλέον παιδιά και γονείς του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, εντούτοις 3 μήνες μετά, όχι μόνο δεν έχει γίνει παρέμβαση, αλλά έχουν ξεβάψει και οι υπάρχουσες γραμμές!
Το σημείο αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για να συμβεί κάποιο ατύχημα αφού τα διερχόμενα οχήματα επί της Κρήτης αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες – έχουμε δει αυτοκίνητο να κινείται και με 100 χλμ! – παρά τις προειδοποιήσεις για διέλευση μαθητών.
Στο σχόλασμα στη διασταύρωση αυτή πάρα πολλά παιδιά δεν πηγαίνουν στα φανάρια που βρίσκονται 200 μέτρα πιο μακριά και διασχίζουν την Κρήτης κάθετα, πιστεύοντας ότι οι οδηγοί θα δείξουν σύνεση και προσοχή…

 

Την ώρα μάλιστα που η διέλευσή τους ακόμα και στην οδό Γ. Καρέλια που διασχίζει το Μουσικό Σχολείο διαθέτει  υποτυπωδώς ένα  πεζοδρόμιο 50 πόντων μόνο από τη μια πλευρά και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην άλλη πλευρά, αναγκάζουν τα παιδιά να περπατάνε στον δρόμο!

Λίγα μέτρα πιο μακριά, το Νηπιαγωγείο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο, επί της Κρήτης, διαθέτουν σωστά τρεις διαβάζεις πεζών – παιδιών και πινακίδες.

Ας ασχοληθούν πιο σοβαρά αυτή τη φορά οι αρμόδιοι γιατί το ζήτημα δεν χωράει αναβολές…

Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας
To Top