ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Καταλαβαίνω όλους αυτούς που τους αρέσει να μάχονται για τη διάλυση της κοινωνίας-Εγώ είμαι υπέρ της ανασυγκρότησής της”

ΑΙΧΜΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Για την υποχρέωση των Δήμων να υπακούουν στους νόμους του κράτους έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ερωτηθείς από το MessiniaLive για τις κατασχέσεις από τους Δήμους για ποσά άνω των 500 ευρώ και τη διαμαρτυρία εκ μέρους του ΠΑΜΕ για το μέτρο αυτό.
Ο δήμαρχος ουσιαστικά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μέτρο της Κυβέρνησης, και οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν καθώς “είμαστε μια συντεταγμένη πολιτεία”.

“Εγώ δεν δέχομαι κάποιος να κάνει περιουσιακά στοιχεία με δανεικά! Τα δανεικά είναι χρήματα όλων μας. Είμαι με τον φτωχό άνθρωπο, με τον άνεργο που έχασε τη δουλειά του και δεν έχει να πληρώσει… Δεν είμαι όμως με αυτόν που έκανε περιουσιακά στοιχεία με δανεικά!”

“Τα μνημόνια ο απλός λαός τα πληρώνει. Οι μισθοσυντήρητοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι εργάτες, αυτοί τα στηρίζουν, αυτοί τα πληρώνουν….Τον φτωχό τον στηρίζουμε, το μοναδικό σπίτι το στηρίζουμε, για το νερό να κάνουμε ρυθμίσεις όχι τσάμπα το νερό…που ακούω μερικούς που λένε, μα φτωχός! Και ποιος θα το πληρώσει αυτό; Δεν κατάλαβα, ποιος θα το πληρώσει; Ρυθμίσεις να κάνουμε, αλλά να προσπαθούμε όλοι, γιατί διαφορετικά θα διαλυθούμε”.

“ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ”

“Προφανώς καταλαβαίνω όλους αυτούς που τους αρέσει να μάχονται για τη διάλυση της κοινωνίας, γιατί περί αυτού ομιλούμε! Με συγχωρείτε, εγώ είμαι υπέρ της ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της βελτίωσης του επιπέδου μας μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργεί μια δημοκρατικά συντεταγμένη πολιτεία. Άσχετα αν μας αρέσει η σημερινή Κυβέρνηση ή η αυριανή. Μπορεί να μας αρέσει ή να μην μας αρέσει. Ο ελληνικός λαός την ψήφισε. Στις άλλες εκλογές ας ψηφίσει κάτι άλλο”, είπε χαρακτηριστικά.

To Top