ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Τηλεφωνικές απάτες με κλήσεις από το εξωτερικό και στην Καλαμάτα

Προσοχή ❗️
“Κάποιοι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν τηλεφωνικά με αριθμούς κλήσης του εξωτερικού (0035….0044…) ότι είναι δήθεν τεχνικοί εταιρείας λογισμικού και εντόπισαν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας, ζητώντας την εγκατάσταση εφαρμογής, ώστε να μπορέσουν από μακριά να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή.
Καλέστε αμέσως στο 100″, προτρέπει τους πολίτες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης έχουν συμβεί και σε πολίτες της Καλαμάτας, που καταγγέλλουν επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα, στα σταθερά τους τηλέφωνα, μέσα στη μέρα από αριθμούς του εξωτερικού. Την προσοχή των πολιτών εφιστά ακόμα μια φορά η Αστυνομία, καθώς οι επιτήδειοι μηχανεύονται κάθε είδους τρόπο προσέγγισης προκειμένου να εξαπατήσουν. Οι πολίτες οφείλουν να είναι υποψιασμένοι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από άτομα που προσποιούνται τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ενημερώνει:

  • οι δράστες τηλεφωνούν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, από αριθμούς κλήσης του εξωτερικού (0035….0044…κ.τ.λ.) και μιλώντας στην αγγλική ή ελληνική γλώσσα, κατά περίπτωση, υποστηρίζουν ψευδώς ότι εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή smartphone s του παθόντα και ζητούν την εγκατάσταση συγκεκριμένων εφαρμογών για να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν από μακριά πρόσβαση στη συσκευή τους.
  • υποτίθεται πως ο λόγος που επικαλούνται είναι να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά αυτό που θέλουν είναι να αποκτήσουν, αρχικά, πρόσβαση στον υπολογιστή ή στο smartphone και στη συνέχεια να «αρπάξουν» ότι προσωπικό δεδομένο βρουν και κυρίως κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, από τους οποίους ταυτόχρονα αφαιρούν χρήματα.

Γι αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που τους τηλεφωνούν και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν προσωπικά τους στοιχεία (κωδικούς, κ.τ.λ.), ενώ να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

 

Μ.Π.

Προσοχή! Τηλεφωνικές απάτες με κλήσεις από το εξωτερικό και στην Καλαμάτα
To Top