ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφορά ζωής από τον πατέρα του άτυχου Σωτήρη Νικολακόπουλου: 2 απινιδωτές στον Δήμο Καλαμάτας

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δύο απινιδωτές προσέφερε στον Δήμο Καλαμάτας, για να τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους, ο πατέρας του άτυχου Σωτήρη Νικολακόπουλου, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου. Ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος παρά το βαρύ φορτίο της απώλειας του παιδιού του απέδειξε το μεγαλείο ψυχής του, καθώς προσέφερε 2 απινιδωτές, προκειμένου να προληφθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά με νεαρά παιδιά που χάνουν τη ζωή τους σε αθλητικούς χώρους, και να μην βρεθεί κανένας γονέας στη δική του θέση.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, ο Παναγιώτης Νικολακόπουλος, πατέρας του 14χρονου Σωτήρη που έχασε τη ζωή του στο ποδοσφαιρικό τερέν, καθώς και ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωπος της ομάδας του «Αίαντα», οι οποίοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος είπε στους δημοσιογράφους τα εξής, παρουσία του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκου Μπασακίδη:

«Πριν από ένα χρόνο και κάτι, συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός που το γνωρίζετε: ένα παιδί 14 ετών έχασε τη ζωή του στο γήπεδο, αγωνιζόμενο. Ο πατέρας του, εις μνήμην του, προσέφερε δύο απινιδωτές, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε αθλητικούς χώρους, ώστε – αν είναι δυνατόν – να προληφθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον».

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ Ή ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το δωρητή και επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα αγοράσει κι άλλους απινιδωτές και θα διοργανώσει σεμινάρια, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ιατρικό Σύλλογο και Καλαματιανούς καρδιολόγους, με ευθύνη του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Νίκου Μπασακίδη, ώστε σε κάθε χώρο – είτε είναι αθλητικός είτε είναι πολιτιστικός – όπου θα υπάρχει απινιδωτής, να υπάρχει και εξειδικευμένο άτομο, το οποίο θα μπορεί σε ανάλογες περιπτώσεις να παρεμβαίνει άμεσα.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ

Ο Δήμαρχος προέτρεψε τους γονείς, εφόσον τα παιδιά τους αθλούνται, να τα οδηγούν σε εξονυχιστικό έλεγχο από γιατρό, ώστε να γίνει αντιληπτό κάποιο πρόβλημα που δεν ανιχνεύεται εύκολα και να αποτραπούν θλιβερά περιστατικά στο μέλλον.

Ανέφερε, επίσης, ότι το όνομα του Σωτήρη Νικολακόπουλου θα δοθεί σε έναν αθλητικό χώρο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πατέρα, που μέσα στον πόνο του, αφού ήταν εμφανώς συγκινημένος και σεμνός, βρήκε την δύναμη να προσφέρει όχι έναν αλλά δυο απινιδωτές για να μην βρεθεί άλλος γονιός στη θέση του…

Κι ο Σωτήρης από εκεί που βρίσκεται, θα είναι από σήμερα περήφανος για τους γονείς του…

To Top