ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ πρώην Πολυκλαδικό, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Άριος

Στον εκσυγχρονισμό του συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού, του Δημοτικού Σχολείου Άριος καθώς και του Νηπιαγωγείου, προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας. Ήδη υποβλήθηκαν οι προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος” του ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ

Η πρόταση χρηματοδότησης για το έργο αφορά στην αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των σχολείων 4ο ΕΠΑΛ, 6ο ΓΕΛ & ΙΕΚ Καλαμάτας (συγκρότημα πρώην Πολυκλαδικού)»και υπεβλήθη στο ΕΠ «Πελοπόννησος 2014 – 2020¨, Άξονας προτεραιότητας 2Β ¨Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού¨, ενώ αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην επισκευή του συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού και είναι προϋπολογισμού 810.000 € με το ΦΠΑ.
Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, για το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα παρουσιάζεται επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης των κτηριακών του εγκαταστάσεων, ιδίως σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, λόγω προβλημάτων υγρασίας και εξωτερικής φθοράς.
Είναι, επίσης, αναγκαία η ποιοτική βελτίωση των υφιστάμενων WC, η ανακατασκευή των συστημάτων θέρμανσης του κτηρίου και η αντικεραυνική προστασία.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν βελτιώσεις για τη διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία.

Σε παλιότερες δηλώσεις του μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας,με αφορμή επίσκεψή του στο εν λόγω σχολείο το είχε χαρακτηρίσει “άρρωστο κτήριο”, και είχε πει χαρακτηριστικά ότι “ο Δήμος θα διαθέσει και προσωπικό και χρήματα, όσα μπορεί και όσα γίνεται, ώστε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ένα σχολείο που, εν πάση περιπτώσει, δεν θα έχει κινδύνους για την υγεία τους και για την αρτιμέλειά τους”. Οπότε τώρα με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΟΣ

H πρόταση χρηματοδότησης αφορά στην επέκταση τόσο του Δημοτικού Σχολείου όσο και του Νηπιαγωγείου του Άρι και υπεβλήθη στο ΕΠ «Πελοπόννησος 2014 – 2020», Άξονας προτεραιότητας 2Β ¨Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού¨, αφορά και αυτή στην αναβάθμιση των υποδομών Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Κτηριακές υποδομές.
Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 950.000 € με το ΦΠΑ.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος διώροφης οικοδομής με υπόγειο, προς χρήση τόσο του Δημοτικού Σχολείου, όσο και του Νηπιαγωγείου Άριος.
Στο πρόσθετο κτήριο που θα κατασκευαστεί, το υπόγειο, επιφάνειας 265,68 τ.μ., θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο ως χώρος βοηθητικών χρήσεων (αποθήκες, αρχείο, λεβητοστάσιο).
Το ισόγειο θα έχει εμβαδόν 350,41 τ.μ. και από αυτό θα χρησιμοποιούνται τα 331,92 τ.μ. από το Νηπιαγωγείο και τα 18,49 τ.μ. από το Δημοτικό Σχολείο για διάδρομο και ανελκυστήρα.
Ο Α΄ όροφος, συνολικής επιφάνειας 207,70 τ.μ., θα χρησιμοποιείται μόνο από το Δημοτικό Σχολείο και η πρόσβαση σε αυτόν θα πραγματοποιείται από ευρύχωρη εξωτερική τσιμεντένια σκάλα, εκτός του ανελκυστήρα.

Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ πρώην Πολυκλαδικό, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Άριος
To Top