ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιρώνης απο Καλαμάτα:”Με τους δασικούς χάρτες θα φύγει η Ελλάδα από την υποανάπτυξη”

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε το μεσημέρι ο αναπληρωτής Yπουργός Aγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης στα γραφεία του ΣυΡιζΑ Μεσσηνίας. Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα του υπουργείου του.
Δίπλα του καθόταν ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ το τυπικό καλωσόρισμα έκανε ο τοπικός συντονιστής, Τάσος Πολυχρονόπουλος. Παρούσα ήταν και η περιφερειακή Σύμβουλος, Δήμητρα Λυμπεροπούλου.
Ο κ. Τσιρώνης ολοκληρώνει τη διήμερη επίσκεψη του στη Μεσσηνία, αφού χτες παραβρέθηκε και από απεύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του 4ου Φεστιβάλ Μεσογειακής διατροφής στην Κορώνη, ενώ σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη και ακολούθησε σύσκεψη με παραγωγικούς και υπηρεσιακούς φορείς.
Στη συνέχεια είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη τύπου όπως μεταδόθηκε LIVE από το messinialive.gr.

ΤΣΙΡΩΝΗΣ:"Η Μεσογειακή Διατροφή το διαβατήριο να βγούμε στις μεγάλες αγορές"

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή την επίσκεψή του στην Κορώνη και στο 4ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, εκθείασε τη Μεσογειακή Διατροφή και τα πλεονεκτήματά της, θεωρώντας τη διαβατήριο για να βγει η Ελλάδα στις μεγάλες αγορές.

"Ο πρωτογενής τομέας είναι προϋπόθεση για τον Τουρισμό"

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στους δημοσιογράφους δήλωσε πως ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας ανάπτυξης μαζί με τον τουρισμό, αλλά και προϋπόθεση για τον τουρισμό. Και ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιες περιοχές της Πίνδου, που ενώ είναι ιδιαιτέρως φυσικού κάλλους, δεν έχουν τις υποδομές, δεν έχουν πρωτογενή τομέα, καθώς έχουν εγκαταλειφθεί απο τους κατοίκους τους, και έτσι δεν έχουν τουρισμό.
"Ο τουρισμός ακουμπάει στον πρωτογενή τομέα που δίνει μια πολλαπλασιαστική αξία στον τουρισμό",επεσήμανε χαρακτηριστικά.

"Καρκίνωμα οι ελληνοποιήσεις προϊόντων"

"Η Μεσσηνία είναι η ναυαρχίδα της φυτικής παραγωγής στις ελιές", δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης και αναφέρθηκε στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, που είναι απαράμιλλα και ασυναγώνιστα, αλλά τόνισε πως δυστυχώς δεν πετυχαίνουμε καλή τιμή στη διεθνή αγορά.

"Αυτό μπορούμε να το χτυπήσουμε μειώνοντας το κόστος των εισροών, αυξάνοντας τις απαιτούμενες ποσότητες και το κυριότερο να καταπολεμήσουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις",

επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιρώνης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χαρακτήρισε τις ελληνοποιήσεις προϊόντων "καρκίνωμα" για την ελληνική παραγωγή και έδωσε ένα παράδειγμα για κάποιον τουρίστα που θα έρθει στη χώρα μας και θα του προσφέρουν ως φέτα λευκό τυρί-που όπως είπε χαρακτηριστικά έχει γεύση σαν άχυρο- και όταν επιστρέψει στην πατρίδα του δεν θα έχει λόγο να αγοράσει φέτα, αφού το γευστικό αποτέλεσμα θα τον έχει απογοητεύσει.

"Η κυβέρνηση δίνει μάχη κατά των ελληνοποιήσεων που πέρα απο την οικονομική ζημιά που προξενούν, προκαλούν βλάβη στα γνήσια ελληνικά προϊόντα", ενώ συμπλήρωσε πως γίνονται έλεγχοι απο τον ΕΦΕΤ και στην εστίαση, για να διαπιστωθεί, αν για παράδειγμα η φέτα που σερβίρεται ως φέτα, είναι και πραγματικά, και δεν είναι λευκό τυρί βαφτισμένο φέτα!

"Αφού κερδίσουμε τη μάχη των ελληνοποιήσεων πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τον χώρο των πωλήσεων, τα logistics και να αναβιώσουμε την υγιή συνεταιριστική επιχείρηση και όχι ενός συνεταιρισμού που στην ουσία ήταν το μακρύ χέρι του κράτους. Χρεοκόπησε αυτό το μοντέλο",συμπλήρωσε με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός.

Για δασικούς χάρτες:"Πυορροούσα πληγή που για δεκαετίες κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει"

Για δασικούς χάρτες ο κ.Τσιρώνης δήλωσε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα γιατί πρόκειται για μια "πυορροούσα πληγή που κανείς για δεκαετίες δεν τολμούσε να αγγίξει"."Οι επενδυτές θα έρθουν όταν λυθούν αυτές οι παθογένειες", είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

"Και όλοι ξέρουν ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα να προσεγγίσουμε σοβαρές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση όσο υπάρχει η εκκρεμότητα των δασικών χαρτών, και όσο δεν ξέρει ο άλλος εκεί που αγοράζει αν είναι δασικό ή όχι και τι θα βρει μπροστά του"

Μεγάλη μεταρρύθμιση χαρακτήρισε τους δασικούς χάρτες και δήλωσε πως βούληση της Κυβέρνησης είναι "ούτε ένα στρέμμα χαμένο απο τη γεωργική γη".
Τόσο τα δάση όσο και οι γεωργικές εκτάσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και γίνεται ένας εξορθολογισμός έτσι ώστε οι εκτάσεις που στο παρελθόν εκχερσώθηκαν, να τακτοποιηθούν ως τέτοιες, είτε με παραχώρηση, είτε με εξαγορά ώστε να λήξει ο εφιάλτης του παραγωγού που για να κάνει μεταποίηση έπρεπε να κάνει αποχαρακτηρισμό κλπ, συμπλήρωσε ο κ. Τσιρώνης.
Μάλιστα δήλωσε πως

"η Κυβέρνηση ανήρτησε με τους Δασικούς Χάρτες το 37% της χώρας, όταν προηγούμενες κυβερνήσεις για 20 χρόνια δεν είχαν αναρτήσει ούτε το 1%"

Για δακοκτονίες: "Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις"

Όσον αφορά στις δακοκτονίες δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι διοικητικής φύσεως και όχι οικονομικής και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να τελειώσουν οι καθυστερήσεις στους ψεκασμούς- με τις γνωστές παρενέργειες-καθώς οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι.

Για ασφαλιστικό-φορολογικό αγροτών:

"Επιμένουμε ότι η πλειοψηφία των αγροτών μας έχει μια μείωση στη φορολογία που εξισορροπεί μια μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, και θα μπούμε σε ένα πλαίσιο που ο ασφαλισμένος αγρότης θα είναι πραγματικά ασφαλισμένος, καθώς με τον ΕΦΚΑ ο αγρότης θα έχει πάρα πολλές παροχές σε σχέση με αυτές τις λίγες που έδινε στο παρελθόν ο ΟΓΑ, αλλά και αυξημένη σύνταξη σε σχέση με παλιά". Απο την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών που ήταν αναγκαστική για να είναι υγιές το Ταμείο, αλλά πλέον και οι παροχές θα είναι περισσότερες.

Σημαντική η επαγγελματική εκπαίδευση του αγρότη δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.Αυτή μπορεί να γίνει σε Επαγγελματικές Σχολές σε επίπεδο ΕΠΑΛ, ΙΕΚ αλλά και σε συνεργασία με το ΤΕΙ Καλαμάτας για την επιμόρφωση των αγροτών μέσα απο σεμινάρια 3μηνα ή 6μηνα "για να περάσει ο αγρότης στον 21ο αιώνα", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλέστερα

To Top