ΜΕSSINIA LIVE

Άγγιξε τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο στην Καλαμάτα!

ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΑΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ- ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Tην πιο ζεστή ημέρα του καύσωνα ζήσαμε σήμερα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.  Το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς σήμερα το μεσημέρι  στην πόλη της Καλαμάτας με τη θερμοκρασία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι να είναι στους 39,2 βαθμούς όπως την κατέγραψε το kalamata.meteoclub.gr.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα στις 12.36 το μεσημέρι η θερμοκρασία έφτασε τους 39,2 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξησή της μέχρι το βραδάκι. Η ημέρα στην πόλη της Καλαμάτας ξεκίνησε με 26 βαθμούς στις 7.17 το πρωί και μέσα σε 5 ώρες είχε ανέβει σχεδόν στους 40. Ενώ η υγρασία στην ατμόσφαιρα φτάνει το 70% πράγμα που κάνει πιο βαριά την κατάσταση και τη ζέστη.

Μάλιστα  το μεσημέρι σε κεντρικό φαρμακείο στην Αριστομένους το ηλεκτρονικό θερμόμετρο έδειξε 36 βαθμούς υπό σκιά!

Υπό αυτές τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι μειωμένη καθώς οι πολίτες επέλεξαν μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις, κυρίως στα σχολεία- για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων που αναρτήθηκαν το πρωί-,ή έκαναν τις συναλλαγές τους στις τράπεζες μιας και είναι η τελευταία ημέρα της εβδομάδας και του μήνα.
Από την άλλη αυξημένη κίνηση παρουσιάζει η παραλιακή οδός Ναυαρίνου, με την παραλία να είναι γεμάτη κόσμο!

Και όσο περνά η ώρα και η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει προσέρχονται για μπάνιο και λίγη δροσιά όλο και περισσότεροι.Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων μέσα στην ημέρα θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Στη Σπάρτη ξεπέρασε τους 43 βαθμούς, ενώ στην Τρίπολη άγγιξε κι εκεί τους 40…
Ο συνδυασμός υπερβολικής ζέστης και υγρασίας κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη και όλοι αναζητούν μια ανάσα δροσιάς.

Γιατί μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει κοντά στο 40 αλλά ο δείκτης δυσφορίας είναι αυξημένος, καθώς η αισθητή απο το ανθρώπινο σώμα θερμοκρασία είναι ακόμα υψηλότερη.

Οι χώροι που διαθέτουν κλιματισμό έχουν ανακοινωθεί από την Περιφέρεια και τον Δήμο (αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”,Α’ και Β’ ΚΑΠΗ, ΚΕΚ Περιφέρειας-στην οδό Νέδοντος) και περιμένουν όσους έχουν ανάγκη να βρουν προσωρινό καταφύγιο δροσιάς αυτό το δύσκολο τριήμερο.

 

 

 

 

Άγγιξε τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο στην Καλαμάτα!
To Top