Απόψεις

H πολεμική αρετή των Ελλήνων

17/9 τμή στον Νικήτα Σταματελόπουλο – Εκδήλωση κατά της κατάργησης του 9ου Συντάγματος

Ο παραπάνω τίτλος αυτού του κειμένου ήταν ο κύριος τίτλος ενός μικρού βιβλίου που εξεδόθη από τον Δημήτρη Λαζογιώργο Ελληνικό το 1977. Στις λιγοστές του σελίδες δίνει με καταπληκτική σαφήνεια τις κατεξοχήν δύο ιδιότητες της Φυλής μας: την Πνευματική και Πολεμική Αρετή.
Κοιτώντας στο βάθος του χρόνου.
Ξεκινώντας ο συγγραφέας το κείμενό του γράφει: «Μια αδιάσπαστη αλυσίδα ιστορικών γεγονότων, που η αρχή χάνεται στα ανεξιχνίαστα ακόμη βάθη των αιώνων – τότε που η φαντασία προγραμμάτιζε και η μνήμη κατέγραφε – μια αλυσίδα που αρχίζει από την μυθική εποχή του ονείρου και του θρύλου, την εποχή των ηρώων του Ησιόδου και φθάνει ως σήμερα, αποδεικνύει, με τους κρίκους της, ότι η συνεχής δημιουργία πολιτισμών εκ μέρους των Ελλήνων, οφείλεται σε δύο δίδυμες αδελφάδες, δύο αθάνατες κόρες της Ελληνίδας Γης: Την Πνευματική και την Πολεμική Αρετή.
Στενά συνδεδεμένες, αξεχώριστες μεταξύ τους τις περισσότερες φορές, συμπληρώνουν η μία την άλλη, αλληλοπροστατεύονται και προχωρούν μαζί στο δρόμο των αιώνων, οδηγώντας τον Έλληνα στο πως θα καθοδηγήσει την Οικουμένη στην Αλήθεια».
Όπως μας αναφέρει, το πρώτο περιστατικό το βρίσκουμε στον «Τίμαιο» του Πλάτωνα, όπου οι Έλληνες κατανικούν την φυλή των Ατλάντων, 9.000 χρόνια πριν την εποχή του Σόλωνα και αποτελεί την πρώτη νίκη του Πολιτισμού έναντι της Βαρβαρότητας.
Καταλήγει δε το κείμενό του με τον προορισμό του Έλληνα ο οποίος είναι διττός: αγώνες για την Ελευθερία και νίκες για χάρη του Πολιτισμού – του εκπολιτισμού της Οικουμένης.
Το αληθινό νόημα της Ελευθερίας.
Όταν δημιουργήσαμε την τοπική παράταξη της Καλαμάτας με το όνομα Ελληνική Δράση θέσαμε τους βασικούς άξονες της ιδεολογίας μας αλλά και των πολιτικών επιδιώξεών μας που είναι: η Πατρίδα, η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη.
Έτσι καθορίσαμε συγκεκριμένα τον όρο Ελευθερία, η οποία για να υπάρχει σε μια Πατρίδα πρέπει αυτή να έχει Εθνική Κυριαρχία. Αυτό απαιτεί δυνατό Στρατό συνεπώς μία εύρωστη οικονομία που θα μπορεί να τον στηρίζει. Όταν η οικονομία μας εξαρτάται από το διεθνές κεφάλαιο και ο Λαός βρίσκεται σε πλήρη εξαθλίωση τότε Εθνική Κυριαρχία δεν υφίσταται.
Αφετέρου εκατομμύρια λαθρομετανάστες έχουν εισβάλλει παράνομα στην Πατρίδα μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η συνοχή μας.
Ο σύλλογός μας λοιπόν, με τον οποίο λάβαμε επιτυχημένα μέρος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, δημιουργήθηκε, όπως λέει πολύ επιτυχημένα στην ομιλία του στα τέλη του 1874, ο Ι. Αργυριάδης: «Γενική επικρατεί δόξα ότι δια των συλλόγων θέλει συμπληρωθή το έργον της Εθνικής Επαναστάσεως και ότι κατέλοιπον ατελές η σπάθη και το πυροβόλον τούτο θέλει αποτελειώσει η νέα γενεά δια των συλλόγων».
Ο Ηρωικός Τρόπος Ζωής.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τιμάμε κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου την Μνήμη του ήρωα του Ελληνικού Έθνους Νικήτα Σταματελόπουλου ή τουρκοφάγου Νικηταρά και μαζί με αυτόν τιμάται και η Πολεμική Αρετή της Φυλής μας που επιδιώκουμε να γίνει Εθνική Εορτή για να συνταιριάσει την αδελφή της: την Πνευματική Αρετή.

Πιο αναλυτικά ο Νικήτας Σταματελόπουλος αφιέρωσε όλη την ζωή του στην απελευθέρωση της Πατρίδας από την ασιατική λαίλαπα και η συμβολή του στην Εθνική μας Επανάσταση ήταν καθοριστική. Όμως το μίζερο ελληνικό κρατίδιο που δημιουργήθηκε μετά την απελευθέρωση αγνόησε τον ίδιο και τον Αγώνα του. Μετά λοιπόν από όλα όσα έκανε για την Πατρίδα του αν κάποιος αναζητήσει τον τάφο του θα διαπιστώσει με λύπη ότι δεν υπάρχει.
Στις 17 Σεπτέμβρη 12 το μεσημέρι, λοιπόν εμείς θα πάμε να αποδώσουμε την πρέπουσα Τιμή στο σπίτι που γεννήθηκε ο Ήρωας σε ένα μικρό χωριό, την Νέδουσα, που βρίσκεται στην καρδιά του αρσενικού βουνού που ονομάζεται Ταΰγετος και αυτό αποτελεί το ελάχιστο χρέος των Ελλήνων Εθνικιστών για να πράξουν. Στις 16:00 το απόγευμα, εξάλλου, πλησίον του παλαιού στρατοπέδου και επί της οδού Λακωνικής, θα πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση για το 9ο Σύνταγμα Πεζικού της Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργησή του.
Το ένδοξο 9ο Σύνταγμα είναι ένα λαμπρό τμήμα του ένοπλου ελληνικού λαού με μεγάλη ιστορία, γιατί έτσι πρέπει να χαρακτηρίζονται όλα τα ένοπλα σώματα που σκοπό έχουν την μεγαλοσύνη και την προστασία της Πατρίδας.

Γιώργος Δημητρούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Δράση

H πολεμική αρετή των Ελλήνων
To Top