ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Επαναλειτουργεί με μέγιστη χωρητικότητα 140 θέσεων

ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ – ΛΥΡΑΣ: ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Επαναλειτουργεί με νέους συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς το Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου αλλά και του Εργατικού Κέντρου.

Οι θέσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Πνευματικό είναι πλέον το 65% της χωρητικότητάς του, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με βάση πάντα το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιοχής,(η Μεσσηνία είναι στο επίπεδο 1), άρα μιλάμε για 140 θέσεις πάντα με χρήση μάσκας και αποστάσεις. Οι θέσεις αυτές είναι 99 στην κεντρική σκηνή, 31 στον εξώστη και δέκα θέσεις δεξιά της σκηνής.

Οι θέσεις αυτές φέρουν στην πλάτη Χ και υπάρχει μεταξύ τους ένα κενό.
Ο αριθμός αυτός κρίνεται ικανοποιητικός εν μέσω υγειονομικής κρίσης και μπορεί να ικανοποιήσει αρκετές εκδηλώσεις, σε ένα χώρο που έχει να λειτουργήσει επτά μήνες!

Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου και θα επανεξεταστούν τότε εκ νέου.
Βρεθήκαμε το μεσημέρι μετά από αρκετό καιρό στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου και μας ξενάγησε ο Πρόεδρός του Παναγιώτης Λύρας, ενημερώνοντας παράλληλα για τα νέα δεδομένα χρήσης του.

To Top