Chef Stories

Η πιο νόστιμη και πανεύκολη Βασιλόπιτα από τον σεφ Νικήτα Μπατσικούρα

Η πιο νόστιμη και πανεύκολη συνταγή βασιλόπιτας που μπορείς να ετοιμάσεις σπίτι από τον αγαπημένο μεσσήνιο σεφ Νικήτα Μπατσικούρα!

📌Προσοχή μόνο όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ,(να τα έχεις βγάλει νωρίτερα 3-4 ώρες εκτός ψυγείου δηλαδή)

▪️Υλικά
📌180 γρ. γάλα 3%
📌100 γρ. χυμό πορτοκάλι
📌Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
📌5 αυγά μεγάλα
📌380γρ ζάχαρη
📌2 βανίλιες
📌14 γρ. μπέικιν πάουντερ
📌3 γρ. Κρεμόριο(για διόγκωση, το βρίσκεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, ειναι καταλληλο για την βασιλόπιτα για το ξανθό χρώμα της)
📌2 γρ. Κανέλα σκόνη
📌1 πρέζα αλάτι
📌200 γρ. βούτυρο
📌450 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
___________________________________________
▪️Διακόσμηση
📌500 γρ Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
📌15 γρ ηλιέλαιο
📌50γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55%
___________________________________________

Εκτέλεση
Αφού έχεις βγάλει τα υλικά εκτός ψυγείου να έχουν θερμοκρασία δωματίου , σε ένα κάδο του μίξερ , βάζεις όλα τα υλικά μέσα.
ΝΑΙ ΟΛΑ !
Χτυπάς για 5 λεπτά σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα
(Αν δεν έχεις μίξερ , κάνε το σε μπολ και απλά χτύπα λίγο με το χέρι παραπάνω)
Μεταφέρεις σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα το μίγμα γεμίζοντάς το μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω κάτω ΧΩΡΙΣ αέρα , για 1 ώρα!
(Μην κάνεις το λάθος και ανοίξεις το φούρνο νωρίτερα από τα 45 λεπτά , δεν θα σου πετύχει)
Βγάζεις την αφήνεις να κρυώσει , και την διακοσμείς όπως θες !
Βάλε φλουρί πριν ριξεις οτιδήποτε !
Λιώσε λευκή σοκολάτα και πρόσθεσε και το ηλιέλαιο ,ανακάτεψε και κάλυψε την από πάνω ή του κλασικού πασπάλισε την με ζάχαρη άχνη !

Καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα σε όλο το κόσμο !

 

Η πιο νόστιμη και πανεύκολη Βασιλόπιτα από τον σεφ Νικήτα Μπατσικούρα

Δημοφιλέστερα

To Top