ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παρέμβαση της Γ.Κοζομπόλη στην Ολομέλεια για την εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο

Θέμα: Πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση

Η βουλευτης Μεσσηνιας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιωτα Κοζομπολη

Άκρως υποκριτική χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, για την διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, στην Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Μεταξύ άλλων η Βουλευτής τόνισε, ότι η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής είναι μια κίνηση απελπισίας της, για την έλλειψη προγραμματικού λόγου, μια κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από την πορεία ανάκαμψης της χώρας. Δεν εξηγείται αλλιώς, πώς επί τρία χρόνια η ΝΔ (και τα ΜΜΕ που λειτουργούν ως γραφεία τύπου της), δεν ανέφερε ούτε λέξη για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκεμπορίου στη χώρα και στην Ευρώπη, ενώ σήμερα να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, όχι για την υπόθεση αυτή καθαυτή, αλλά για θέματα διαδικασίας, που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προβλέπεται προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος. Όμως τα πραγματικά περιστατικά που επικαλείται η ΝΔ, που εξαντλούνται σε α)«Συνομιλία κ. Καμμένου με τον καταδικασθέντα σε ποινή ισόβιας Κάθειρξης, Γιανουσάκη» και β)σε τηλεφωνικό μήνυμα του καταδίκου προς τον Υπουργό Άμυνας «είναι σίγουρο ότι θα έλθει;», σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος.
Πολύ δε περισσότερο που οι Υπουργοί Άμυνας, Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής, απαντώντας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, απέδειξαν ότι η συνομιλία με τον Ισοβίτη, έγινε για την διαλεύκανση της αλήθειας.
Επιπλέον το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες, για τη διαλεύκανση σοβαρών εγκλημάτων και τον εντοπισμό εγκληματικών οργανώσεων. Τέλος, εγκαλείται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ως ηθικός αυτουργός, για το έγκλημα της κατάχρησης εξουσίας, που φέρεται να διέπραξε η Εισαγγελική λειτουργός, που επελήφθη της υπόθεσης. Όμως για τις ουσιαστικές και νομικές πτυχές της υπόθεσης αυτής, ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, άμεσα ή έμμεσα απεφάνθη, θέτοντας στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη, τις καταγγελίες, για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Έκρινε, ότι είναι παντελώς αβάσιμες οι καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας της Εισαγγελέα κυρίας Τζίβα. Κρίνοντας όμως έτσι, έμμεσα απεφάνθη, ότι ο Υπουργός Άμυνας δεν ενήργησε παρατύπως και ότι πράγματι συνομίλησε με τον ισοβίως καταδικασθέντα, μόνο για να συμβάλει στη διαλεύκανση της όζουσας υπόθεσης.

Παρότι σήμερα η ΝΔ έχει λάβει γνώση της εισαγγελικής διάταξης, εμμένει στα πυροτεχνήματα, αμφισβητώντας τη δικαστική κρίση.

Οι συντάκτες της πρότασης, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, βαφτίζοντας παρέμβαση στη δικαιοσύνη την κριτική των δικαστικών αποφάσεων, [οι οποίες, παρεμπιπτόντως, δημοσιεύονται στα νομικά περιοδικά, σχολιάζονται και κρίνονται, τόσο από το νομικό κόσμο, όσο και από όλους τους πολίτες],παρεμβαίνουν στην δικαστική έρευνα με σκοπό τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Γιατί αυτό ακριβώς είναι παρέμβαση, η όποια ανάμειξη πριν τη δικαστική κρίση.

Η ΝΔ ζητεί τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής με βάση δημοσιεύματα, χωρίς να την απασχολεί, ο τρόπος με τον οποίο αυτά διέρρευσαν. Αποσιωπά την σοβαρή εγκληματική υπόθεση διακίνησης τριών τόνων ηρωίνης και μεταθέτει το βάρος στα τηλεφωνήματα.

Εν κατακλείδι δεν υπάρχει ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος και επομένως δεν συντρέχει λόγος σύστασης εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής.

Αντίθετα η σύστασή της, θα παρεμπόδιζε την δικαστική διερεύνηση και θα συνέβαλε στη συγκάλυψη μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποσκοπεί, στην αποσταθεροποίηση της χώρας, που, μετά τις καταστροφικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βρίσκει ξανά τον βηματισμό της.

Στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, γιατί η καταστροφολογία, δεν συνάδει με την θετική πορεία όλων των οικονομικών δεικτών και με τη μείωση της ανεργίας.

Στην ανάγκη συγκάλυψης, μιας και το αταλάντευτο μέτωπο αυτής της κυβέρνησης ενάντια στην διαφθορά, ανοίγει όζουσες υποθέσεις, με εμπλοκή στελεχών και μελών και των δύο κομμάτων που διακυβέρνησαν τη χώρα επί 40 χρόνια.-

Η παρέμβαση της Γ.Κοζομπόλη στην Ολομέλεια για την εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο
To Top