ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Πατρέων: ούτε ένα ευρώ στην Κυβέρνηση!

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε την μη απόδοση των ταμειακών αποθεμάτων του στην κυβέρνηση, «να μην μεταφερθεί δηλαδή, ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές».

Tο θέμα της μη απόδοσης των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων στην κυβέρνηση συζητήθηκε πριν από λίγο εκτός ημερήσιας διάταξης, στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Εισηγητής από πλευράς δημοτικής παράταξης, ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, με έγγραφο του στις 22/09/2017, επανέρχεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και αφορούσε την απόδοση των ταμειακών διαθέσιμων των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο για όσους δεν συμμορφώθηκαν απειλείται η μη καταβολή μέρους ή ολόκληρης της ΚΑΠ.
Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων με τις αποφάσεις του 138/2015 και 143/2015 έχει πάρει θέση, καθώς επίσης και με σχετικό εντέλλεσθε 7/5/2015 αρ. πρωτ. 1957 του Δημάρχου.
Επιμένουμε στη θέση μας να μην μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές.
Τα διαθέσιμα του δήμου είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο».

Δήμος Πατρέων: ούτε ένα ευρώ στην Κυβέρνηση!
To Top