ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε η Κατερίνα Κασιούμη

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΙΟΥΜΗ

Aίσθηση προκάλεσε η είδηση σήμερα το μεσημέρι πως η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας δήλωσε την παραίτησή της.

Ωστόσο θα λέγαμε ότι πρόκειται περισσότερο για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης, καθώς για τους γνωρίζοντες την κατάσταση υπήρχαν προβλήματα εσωτερικής φύσης που δεν βγήκαν προς τα έξω καθώς ήταν σε εξέλιξη το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, η Κατερίνα Κασιούμη δήλωσε στον δήμαρχο τηλεφωνικά την παραίτησή της επικαλούμενη προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.
Ο δήμος δηλώνει ότι θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες διαδικασίες για την κάλυψη της θέσης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει:

“Παραιτήθηκε η Κατερίνα Κασιούμη, Διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Την παραίτησή της ανακοίνωσε τηλεφωνικά στο Δήμαρχο, επικαλούμενη προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Η παραίτηση θα υποβληθεί και γραπτώς και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Η κυρία Κασιούμη εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και αυτός την ευχαρίστησε για τη συνεργασία.
Άμεσα κινούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέας Διευθύντριας για τη Σχολή και το Φεστιβάλ, κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο”.

Η αλήθεια είναι ότι η είδηση της παραίτησης ήταν λίγο αναμενόμενη αν σκεφτεί κανείς τις δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί η ίδια μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Μιλώντας στο MessiniaLIVE δεν ήταν ξεκάθαρη για το τι θα γίνει του χρόνου, ενώ είχε δηλώσει πως όπως και να έχει “η Καλαμάτα πρέπει να συνεχίσει να χορεύει”.

Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία της και τη μέχρι τώρα στάση της καταλαβαίνει κανείς πως η Κατερίνα Κασιούμη δεν είναι άνθρωπος των ρήξεων, ούτε του παρασκηνίου.

Είναι αλήθεια ότι είχε να αντιμετωπίσει μια επίπονη διαδικασία διοργάνωσης του Φεστιβάλ και να φέρει σε πέρας ένα πολύ απαιτητικό δεκαήμερο, διεθνών προδιαγραφών για τα δεδομένα της Καλαμάτας και της Ελλάδας.
Αλλά και οσα χρόνια διατέλεσε Διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού άφησε το αποτύπωμά της στα πολιτιστικά δρώμενα του Χορού της πόλης.

Όσο και αν το χρονικό διάστημα που διατέλεσε στις αυξημένων απαιτήσεων θέσεις αυτές λογίζεται για κάποιους ως μικρό και σύντομο, είναι βέβαιο ότι άφησε τους σπόρους της δουλειάς της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης.

Και είναι σίγουρο ότι λογίζεται ως απώλεια η μεθοδική και αθόρυβη δουλειά της μακριά από επικοινωνιακές φιέστες και κάθε είδους παρασκήνιο.
Μ.Π.

Παραιτήθηκε η Κατερίνα Κασιούμη
To Top