Χορός

Στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης της Κατερίνας Κασιούμη

Κατερίνα Κασιούμη:”Δυστυχώς, μια σειρά λόγων με φέρνουν σε δύσκολη θέση”

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Δήμος Καλαμάτας την επιστολή παραίτησης της μέχρι πρότινος Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και Διευθύντριας της Δημοτικής Σχολής Χορού, Κατερίνας Κασιούμη.

H Kατερίνα Κασιούμη μαζί με τον Δήμαρχο Καλαμάτας την ημέρα της έναρξης του 23ου ΔΦΧ

Στην επιστολή της προς τον δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, η κ.Κασιούμη εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για τη στήριξη προς το πρόσωπό της, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει και αδυναμία να ανταποκριθεί στην «ιδιαίτερα τιμητική πρόταση» να ηγηθεί εκ νέου του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, παρά τις ιδανικές προϋποθέσεις χρηματοδότησής του για την προσεχή τριετία.

Η Κατερίνα επικαλείται μια σειρά λόγων που δεν τις επιτρέπουν να συνεχίσει στις θέσεις τις οποίες κατείχε, χωρίς όμως να προβαίνει σε περαιτέρω ανάλυση ή έστω επιγραμματική αναφορά των λόγων αυτών.

Η επιστολή παρατίθεται ΕΔΩ EPISTOLH PARAITHSHS KASIOYMH και το κείμενό της έχει ως εξής:

«Αθήνα, 3 Αυγούστου 2017

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Μετά την επιτυχή λήξη του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια.
Η συνεχής βούλησή σας να ηγηθώ εκ νέου του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, καθώς και η δημιουργία των ιδανικών προϋποθέσεων χρηματοδότησής του για την ερχόμενη τριετία είναι συγκινητική, δυστυχώς όμως μία σειρά λόγων με φέρνουν στην δύσκολη θέση να μην μπορώ να αποδεχθώ την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή σας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έχει αποκτήσει εκ νέου το κύρος και τη δυναμική του. Πιστεύω ότι η επιτυχής κοινή μας προσπάθεια για το 22ο και το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, θα έχει ως αποτέλεσμα ο θεσμός να συνεχίσει να αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Καταλυτική υπήρξε η συμμετοχή και η στήριξη όλων των δυνάμεων της πόλης.
Η Καλαμάτα θα είναι πάντα ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή μου και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε θετικό βήμα της Δημοτικής Αρχής.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Κατερίνα Κασιούμη»

Η Κατερίνα Κασιούμη αποχωρεί από τις θέσεις που κατείχε με αξιοπρέπεια, χωρίς να δίνει έτσι συνέχεια στο θέμα που δημιουργήθηκε με την αποχώρησή της, και χωρίς να δίνει λαβή για περαιτέρω σχόλια, ίντριγκες και παρασκήνιο, χωρίς να θέτει εν κινδύνω και να δυναμιτίζει το παρόν και το μέλλον του Φεστιβάλ.

Επιλέγει τη σιωπή στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι προσωπική της επιλογή και σεβαστή, και δηλώνει πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής Αρχής.

Στο μεταξύ εντός των ημερών, ο Δήμος Καλαμάτας θα κάνει ανοικτές προσκλήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, για πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης της Κατερίνας Κασιούμη
To Top