Τουρισμός

Θερινό Σχολείο Ομογενών: Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν για ένα μήνα και “γέμισαν από Ελλάδα”

Ολοκληρώνεται και τυπικά αύριο το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς, που διοργανώθηκε για 12η χρονιά, από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συνεργασία και του ΤΕΙ Πελοποννήσου και άλλων τοπικών φορέων, και είχε χρονική διάρκεια ενός μήνα.

Χθες έγινε μία όμορφη εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την επίκουρο Καθηγήτρια του Τμήματος φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Ελένη Βολονάκη, που πρόσφερε πάρα πολλά, να συγχαίρει τα παιδιά για τη συμμετοχή και τη δημιουργικότητά τους, και να δίνει τα εύσημα στον συγκινημένο – αφού ολοκληρώνει την παρουσία του – Πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και συντονιστή του Θερινού Σχολείου Θεόδωρο Τζαλαλή.

Στο φετινό θερινό σχολείο συμμετείχαν 35 μαθητές και διδάχθηκαν την Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και την φιλοσοφία.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, είχαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές επισκέψεις στην Αρχαία Μεσσήνη, στην Επίδαυρο, στην Ακρόπολη και σε πολλά άλλα μνημεία μας, ενώ επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, το Στρατιωτικό Μουσείο, καθώς επίσης φιλοξενήθηκαν και από το Μανιατάκειον ίδρυμα στην Κορώνη.

Φυσικά αξέχαστη θα τους μείνει η ειδική εκδήλωση γιορτή με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα και φιλοξενία που διοργάνωσε σε παραλιακό κέντρο της πόλης η κυρία Γκλόρια Κελλαράκος.

Η επιτυχία του Θερινού Σχολείου, που ρίχνει τον σπόρο της παράδοσης για να διαιωνίζεται, είναι αποτέλεσμα της προσφοράς και της συνεργασίας ενός μεγάλου αριθμού φορέων, ατόμων και οργανισμών και είναι μία προσφορά όλων προς τους νέους και το μέλλον του Ελληνισμού της διασποράς και γι’ αυτό πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία.

To Top