ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: “Καθαρό δημοκρατικό συνέδριο με πραγματικούς συνέδρους και όχι συνέδρους-μαϊμούδες”

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το πρωί τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, και τα όσα επακολούθησαν. Αναλυτικά:

Κουφαλάκος:Την ευθύνη φέρουν αυτοί που προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να μπούμε στη αίθουσα”

“Το ανεξάρτητο συνδικαλιστικό στέλεχος της ΝΔ Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, σε συνεννόηση με το άλλο ανεξάρτητο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παναγόπουλο, Πρόεδρο της συνδικαλιστικής μαφίας της ομάδας-Βασιλόπουλου-Καραγεωργόπουλου, προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο. Σε συνέντευξη Τύπου πού παραχώρησε, αφού απλόχερα δήλωσε δημοκράτης πού μας έκανε την χάρη να μας αφήσει ανοικτό το Εργατικό Κέντρο πού το θεωρεί μαγαζί του, μέσα στο παραλήρημα του, έφθασε στο σημείο να εγκαλέσει την αστυνομία γιατί δεν παρέβηκε μέσα στο αίθουσα του Μεγάρου Χορού για να χτυπήσει νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, πού θέλησαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να γεμίσουν την άδεια αίθουσα.

Δεν μας είπε όμως, τι δουλειά είχαν ο Κανέλης, ο σύντροφος του Στέφανος, ο Λαγωνικάκος και όλη η παρέα, στην είσοδο του Μεγάρου; Μήπως τους είχε προσλάβει ως σεκιουριτάδες;

Για να τελειώνουμε τα περί βίας. Την ευθύνη φέρουν αυτοί που προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να μπούμε στη αίθουσα.

Τώρα για τη συνδικαλιστική του καριέρα πού την ονομάζει θεσμική ιδιότητα επιβεβαιώνει το σύνθημα στις πλάτες των εργαζομένων χτίζουνε καριέρες.

Τέλος δεν μας είπε τίποτα για τη ταμπακέρα.

Πού ήταν όλες τις μέρες του συνεδρίου οι εκλεγμένοι από το εργατικό κέντρο σύνεδροι, αυτός, ο Κανέλης και ο Λύρας; Γιατί δεν ήταν στην είσοδο της αίθουσας του συνεδρίου και να απαιτήσουν να πραγματοποιηθεί, όπως τους καλούσαν οι δυνάμεις τις ΔΑΣ; Στο μόνο μέρος πού θεάθηκαν, ο Κανέλης και ο Τσώνης, ήταν στα εστιατόρια των ξενοδοχείων στις καφετέριες και τα μπαρ.

Ένα τελευταίο σχόλιο

για το αίτημα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, προς τα κόμματα του Λεγόμενου Δημοκρατικού τόξου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λογικό το βρίσκω το αίτημα. Αφού τα παιδιά έβαλαν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια, στις Κυβερνήσεις του Κεφαλαίου. Εβαλαν πλάτη για την απαγόρευση στην απεργία, έβαλαν πλάτη στο πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, έβαλαν πλάτη στις Κυβερνήσεις του Κεφαλαίου για να τσακίσουν την ζωή της εργατικής τάξης. Αφού έχουν ξεπέσει στα μάτια των εργαζομένων, μη μπορώντας να συγκεντρώσουν ούτε μια χούφτα ανθρώπους στις συγκεντρώσεις πού κάνουν. Τώρα ζητούν από τους εργοδότες μέσω των Κυβερνήσεων τους, να βάλουν πλάτη για να κρατήσουν τις θεσούλες τους στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, με αντάλλαγμα να ολοκληρώσουν το βρόμικο έργο τους.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Τα ταξικά συνδικάτα είναι αποφασισμένα να σπάσουν το απόστημα να πετάξουν έξω από τα συνδικάτα τους εργοδότες, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Γνωρίζουμε τον αρνητικό συσχετισμό στα συνδικάτα για τις ταξικές δυνάμεις. Όμως ζητάμε να αποτυπωθεί ο πραγματικός αρνητικός συσχετισμός μέσα από γνήσιους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων, μέσα από ένα καθαρό δημοκρατικό συνέδριο με πραγματικούς σύνεδρους και όχι σύνεδρους μαϊμούδες και εργοδότες”.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: “ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ”

“Όσον αφορά την δημοκρατία πού επικαλούνται, ας μας πουν ο Γραμματέας Κανέλης και ο Πρόεδρος Τσώνης γιατί στην συγκρότηση σε σώμα της Διοίκησης, απαίτησαν από το ΠΑΜΕ, να συμφωνήσει μαζί τους για να μας δώσουν την αντιπροεδρία, σύμφωνα με την πάγια τακτική που εφαρμοζόταν χρόνια; Η πρώτη δύναμη σε ψήφους τον Πρόεδρο η δεύτερη την γραμματεία και η Τρίτη τον αντιπρόεδρο. Γιατί αφού επικαλούνται την δημοκρατία μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να έχουμε ως μέλη της Διοίκησης κλειδιά του Εργατικού Κέντρου; Εδώ με τις παραχωρήσεις πού έχουν γίνει, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο του επιτρόπου, ο Δήμος, η νέα κινηματογραφική λέσχη, όλοι πρέπει να έχουν κλειδιά εκτός από τα σωματεία.

To Top