Μεσσηνία off road

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας: Πεζοπορία στο Μαίναλο την Κυριακή

ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πεζοπορήσει στο μονοπάτι του Μαινάλου, το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα που βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου.
Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα που απευθύνει ο Ορειβατικός Σύλλογος, σε μια μαγευτική διαδρομή μέσα στην πλούσια αρκαδική φύση με τα υπέροχα ελατοδάση του Μαινάλου όπου μαζί με συστάδες δρυών, πρίνων, πεύκης και κέδρων συνθέτουν μια σπάνια φυσική σύνθεση.
Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή που θα ξεκινήσει από τη Στεμνίτσα και θα ολοκληρωθεί στη Δημητσάνα, δύο από τους σημαντικότερους οικισμούς της Πελοποννήσου και από τους πιο γραφικούς της Αρκαδίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα περπατήσουμε σε καλντερίμια και γεφύρια, θα συναντήσουμε σημαντικά αξιοθέατα όπως είναι η Μονή Προδρόμου, η Μονή Φιλοσόφου, τον επιβλητικό Λούσιο ποταμό και το εντυπωσιακό Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Μαζί με την υπέροχη φύση, όλα αυτά συμπληρώνουν ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό παζλ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με την παρέα του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00 π.μ. την Κυριακή από τα γραφεία του Συλλόγου.
Βαθμός δυσκολίας: 2 (μέτριας δυσκολίας – κατάλληλη για αρχάριους)
Ώρες πορείας: 5

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο) από Δευτέρα-Παρασκευή τις ώρες 21:00-22:30 μ.μ. στο τηλέφωνο 27210-97733. Αρχηγός εξόρμησης Κων/νος Κωνσταντόπουλος, τηλ 6942233010.

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας: Πεζοπορία στο Μαίναλο την Κυριακή
To Top